Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Експерт с важна новина за цените на имотите у нас
Автор: Харитина Агопян 10:34 / 29.03.2024Коментари (0)1346
©
Между 1700-1800 евро на квадрат вървят жилищата с Акт 16 в столичен квартал. Тези “на зелено" пък са в диапазона 1300-1500 евро на квадратен метър. Това каза имотният експерт Маргрет Сукияс в “Денят на Фокус" по радио “Фокус".

В “Малинова долина" в София цената на квадрат цената върви между 1300 - 1500 евро на квадрат на зелено. След Акт 16 тя става 1700-1800 евро на квадрат. Южни, източни и централни райони винаги са по-търсени и скъпи в столицата, каза още Сукияс.

“На този етап не очакваме спад на цените на имотите в България. Има леко покачване в цените на новото строителство. В дългосрочен план ще се усети разлика между цените на старо и ново строителство, но в момента с покачването на цените на материалите и труда няма как да падат цени", уточни имотният експерт.

Голяма част от строителите не отговарят достатъчно добре на нуждите на пазара. Хората динамично променят вижданията си за живота и търсят различен продукт, а когато инвеститорът ти продава нещо, което не желаеш, няма как да има сделка. Онези, които са достатъчно гъвкави, за да предложат на съвременния клиент всичко, което той иска, не остават с непродадени празни апартаменти, категорична е Сукияс.

“Пандемията промени търсенето. В момента то основно е насочено към собствено ползване, от млади семейства с деца, които търсят големи помещения, да обособят допълнителна стая за хоум офис, да имат собствена градинка. Търсят се партерни апартаменти, които да оставят усещане за къща, за близост до земята, с гледка към планината", каза още по темата Маргрет Сукияс.

Хората с ограничен бюджет и семейство предпочитат маломерен тристаен апартамент, каза още тя. “Децата предпоставят нуждата от допълнителна стая. В момента стойността е почти изравнена новото и старо строителство, очакваме да се появи разлика, в която новото да бъде по-скъпо", каза още имотният експерт.

“Българинът държи да има собствено жилище, за разлика от на Запад. Лихвите в момента са изключително ниски и това повишава интереса на хората към покупката на собствено жилище. Доста банки предлагат възможности за преференциални кредити на млади семейства до 35-годишна възраст с деца", каза още по темата имотният експерт.

“Дори за хората, които предпочитат да са по-мобилни и не са семейни, е добър момент сега да си купят жилище. Дори да решат да се преместят

след време, пускайки жилището под наем, без проблем ще могат да си покрият ипотечния кредит", е оценката на Сукияс.

“Изпълнителният директор на Столичен метрополитен поясни вчера как в момента, в който излезе план за разширение на метрото, в съответните райони веднага скача рязко броят на разрешителните за строеж.

Виждаме преселение към столицата и по-големите градове, обезлюдяването в малките населени места води до покачване на цените на имотите в София. Това е естествено. Цените и в супермаркета в столицата не са като в един малък град", каза още експертът.

“В Хамбург, дори да опиташ да си купиш имот, ще го изплащаш над 50 г. У нас все още ипотечните кредити са в рамките на 20-30 г. В Германия е доста по-изгодно да бъдеш под наем в дългосрочен план", даде подробности по темата Маргрет Сукияс.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Природни стихии
Великден 2024 г.
Изчезна 12-годишно дете от Перник
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: