Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Експерти: Десният волан е опасен
Автор: Екип Varna24.bg 11:06 / 06.01.2010Коментари (24)2711
© Varna24.bg
Колите с десен волан, които вече масово се внасят от Великобритания, крият голям риск. Те са най-големият бич за родните пътища, предупреждава зам.-председателят на Асоциацията на вносителите на автомобили Любомир Доросиев. Разположението на волана от дясната страна сериозно пречи на видимостта на водача и е предпоставка за сериозни инциденти на пътя, обясни той. Предимството им обаче е цената, която е страшно занижена спрямо аналогична кола с ляв волан и това привлича хората, смята Доросиев. Никъде в ЕС не е забранен вносът на такива коли, но там хората отчитат рисковете, което не се случва у нас. Бил съм свидетел на страшни катастрофи с коли с дясна дирекция. Лошо е, че позицията на волана не се вписва в протокола за ПТП и така няма официални данни за инцидентите с такива коли, отбелязва той.

Източник: в. "Стандарт"








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Та защо българският тарикат внася и регистрира кола с десен волан? Далаверка! Половин цена. Опасен, голяма работа, живота в БГ е толкова евтин а и правосъдието ни е "кротко". Ако в Занзибар има БМВ и Мерцедес с волан в багажника, но на четвърт цена ще си ги внесем и пак ще питаме какъв е проблема да ги караме в БГ и че бързо се свиквало. Всички с десен волан (с БГ регистрация) трябва да бъдат задължени да сменят дирекцията и фаровете. Коли и камиони с чужда регистрация и десен волан ще изтърпим за някой друг ден. Аз лично в Англия бих се чуствал винивно да управлявам ляв волан. В някой общини се заяждат с тях за фаровете, те взимат от приятел за прегледа нормални фарове и после пак връщат опасните. Измекяри. Имало лепенки, пълни глупости. Камери - глупости, нали непрекъснато хвърчи кал от насрещните
Пловдив е само наш! Вечно наш!
на 06.01.2010 г.
0
 
 
Десният волан може и да не е винаги и единствената причина за катастрофа, но е безспорно, че увеличава риска и то доста. В Англия е много по-лесно да караш с ляв, отколкото в България с десен. Там в града почти не се изпреварва на еднолентови улици, а извън града колите се движат по многолентови и не се налага да навлизат в насрещното. В България обаче нещата са доста по-различни - и маркировката не е маркировка, и шофьорите не са шофьори, и пътищата не са пътища. Затова трябва да се ограничат всички рискове, а десният волан е голям такъв.
0
 
 
От 6м. шофирам джип с десен волан.Нямам никакъв проблем,а от 20год. съм шофьор.До сега слава Богу без произшествия,но не във волана е проблема за катастрофите,а в този,който стои зад него.Неправилно изпреварващи,пияни,говорене по телефона в движение,минаващи на червено,заспали мигачислужат за украса и т.н.Всичко това е все с ляв волан!Та не е причината в дясната проекция!!!Просто са с 2-3000лв.по евтини.Забраната би довела до сьдебни дела за дискриминация от страна на англичани и др.
0
 
 
Много си хитър. Яд ме е , че са забранени нецензурните думи! По безопасни ли са 15-20 годишните таралясници , който внасяте от всички европейски морги , закърпвате ги с части от английските морго и ги продавате на безумни цени. Вие не сте "Асоцияция на бносителите..." а обикновенни джамбази , който ги е яд че хората проглеждат.
на 06.01.2010 г.
-3
 
 
Тия изкараха,че джиповете с десен волан ги дават без пари.Това съвсем не е така...не повече от 10% е разликата в цената.Който има пари за джип,не ми се вярва да се скъпи за 2-3 хиляди лева и да кара,като се чуваства неудобно...
0
 
 
ами да обърнат движението в българия така всеки да си купи по-ефтина колица
0
 
 
Стандартите трябва да се спазват! След като, в страната е прието движението да е в дясната страна, колите да са с волан от лявата страна - защо трява да се изказват мнения /от когото и да било/, вместо да се забранят такива коли!?
-1
 
 
Единственото нещо което трябва да се направи е да се сменят фаровете,защото светят така ,че заслепяват (заради движението в другата лента).Но като гледам колко са нерегулираните фарове по пътищата (карам само през ноща),едва ли всички са с десен волан.А колкото до "специалистите"-дайте ми 1000 лева и аз ще ви докажа ,че има извънземни които живеят при Альоша на тепето.
+1
 
 
Лично за мен най-важното в колата е задкормилното устройство!Имам приятели,които си купиха коли с десен волан и казват,че се свиква.Ако човек иска да си спести известни рискове,срещу 120-150 лв. може да му монтират камера на кявото огледало ,която предава изображение на пътя върху мини монитор,монтиран върху арматурното табло.Но искам да подчертая,че ако човек си няма акъл и пеша да върви,ще предизвика катастрофа!!!
+1
 
 
Тук се доказва максимата на българина - шамар ама аванта да е. За това,че колите с десен волан внесени от Англия са по-евтини тои е готов да жертва живота на себе си и хората около него. Веднага със закон тези автомобили трябва да бъдат забранени.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Автомобил на НСО катастрофира - Кирил Петков е бил вътре
Парламентарни избори 2024
Детето на Явор Божанков простреля друго в крака
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Катастрофи в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: