Експерти разкриха вероятната причина за фаталната катастрофа, довела до смъртта на цяло семейство

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
08:44 / 04.04.2019
1457
"Изключително неприятен инцидент. Наистина трагедия. Цяло семейство“, коментира в предаването "Лице в лице“ по bTV ген. Константин Попов, бивш командир на военновъздушните сили и бивш началник на отбраната, по повод катастрофата на самолет "Чесна“ в Северна Македония, при която загинаха четирима българи.

Генералът каза още, че е имало разговори между двамата премиери. Който познава нашият премиер, знае колко интензивно работи той по такива въпроси.

"Телата са в Скопие в момента. Предстоят процедури по официално разпознаване, съдебномедицински експертизи. Затова и не се оповестяват официално имената“, обясни той.

"Всъщност пилотът отговаря за своите решения. Той управлява машината, това е нормално, тъй като ръководителят на движението няма как да се качи горе в машината“, каза летецът, цитиран от Блиц.

Той посочи и вероятната причина за инцидента: "Най-вероятно е силно динамичното време. Това е нормално пролетта, да има рязка смяна на условията“. Според него в планината се усилва ще повече тази непредсказуемост.

"Пилотът има достатъчно опит, според това, което беше пуснато в средствата за масова информация. Бил е подготвен за полети в прости метеорологични условия, тоест визуални полети. Самите прибори се ползват като помощно средство. Когато влезеш в една такава сложна обстановка, човек започва да изпитва и вътрешно напрежение, това си оказва своето влияние“, смята ген. Попов.

По отношение на пилота той коментира: "Най-вероятно не е бил в гражданската авиация, не е бил и във военните. Знаем, че има лиценз. Той може да лети с този тип самолет в правилата за визуални полети“. "Този самолет надали има радар, който да показва къде са опасните метеорологични условия. Затова и тези полети са по-сериозно наблюдавани от ръководителите на полети“, обясни летецът.

Виж коментарите (1)

Още по темата (6):
10.04.2019 Появиха се интересни подробности около богатството на бизнесмена, който загина в самолетна катастрофа
05.04.2019 Официално потвърдиха самоличността на загиналите край Скопие! Георги Бошнаков бил наследник на знатен род от Белово
04.04.2019 Само ден след трагедията се появи запис с последните думи на загиналия пилот Бошнаков
03.04.2019 Първи кадри на българския самолет, в който загина цяло семейство!
03.04.2019 Намерени са телата на българското семейство от самолетната катастрофа, няма оцелели
03.04.2019 Загиналата в самолета Калина е племенница на известен адвокат и знаков
депутат
Още новини от Национални новини:
Варненци: Остават ви точно два дни, за да не влезете в "черния сп...
Георг Георгиев: Родствените връзки на ПП и техните семейни реализ...
Гарантират ти 3 000 лева заплата – няма кандидати
Хванаха туроператори без лиценз да возят хора на екскурзии в чужб...
Хакери измамиха многодетна майка, жена на програмист. Той им обяв...
Проф. Тодор Кантарджиев за коклюша: Антибиотикът трябва да се дав...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).