Електрохолд България: Все още има потребители без ток в отделни населени места

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:46 / 17.12.2023
1582
Екипите на ЕРМ Запад продължиха и през нощта да отстраняват авариите, причинени от обилния снеговалеж в събота, съобщиха от Електрохолд България.

Възстановено е електрозахранването на по-голямата част от засегнатите битови клиенти. Все още има потребители без ток в отделни населени места от общините Кюстендил, Трън, Троян, Ихтиман, Самоков и селища край Панчарево, които се захранват през трудно достъпни високопланински електропроводи. За да достигнат служителите на ЕРМ Запад до авариралите участъци, се налага рязане на паднали дървета, като тези дейности се координират с местните горски стопанства. Работата се затруднява от непочистените пътища, преспите и заледяванията.

Там, където има технологична възможност и повишеното потребление го позволява, се осигурява резервна схема на захранване, което означава, че през следващите дни ще се работи за възстановяване на нормалната схема и това може да доведе до смущения.

Кризисният щаб на ЕРМ Запад продължава да пренасочва екипи към местата, които са останали най-продължително без електрозахранване и където има най-голяма концентрация на битови клиенти. Мобилизирани са над 600 служители на ЕРМ Запад и Електрохолд. До края на деня се очаква електрозахранването да бъде възстановено.

Информацията за прекъсванията и очакваното време за възстановяване на електрозахранването непрекъснато се актуализира. Тя е достъпна на сайта www.ermzapad.bg в секция "За клиента“, подсекция "Прекъсвания“: https://ermzapad.bg/bg/za-klienta/prekusvania/. Редовно информация се публикува и в секция "Актуално“: https://ermzapad.bg/bg/za-klienta/aktualno/. Сигнали за липса на електрозахранване може да се подават незабавно на формата за електронна комуникация: https://info.ermzapad.bg/webint/vok/contact-us.php. Денонощната телефонна линия на дружеството е 0700 10 010.

Виж коментарите (0)

Още по темата (481):
28.05.2024 След като оцеля по чудо в Банско: Пострадалата англичанка иска пак на
ски
05.05.2024 Кметът на Банско: Развитието на България като ски дестинация трябва да е държавен приоритет
21.04.2024 Снегът отново е тук! Вали и натрупва на прохода Петрохан
17.04.2024 Отбелязваме ръст от 29% на туристи от Турция
04.04.2024 Ето кои бяха най-посещаваните туристически дестинации у нас през зимния
сезон
24.03.2024 Не е за вярване, но снегът е все по-близо до България
Още новини от Национални новини:
Мундров: Да върнем доверието в машините, след това да вървим към ...
Почернена майка и автоинструктор: 500 лева кеш и взимаш шофьорска...
НИМХ сложи край на жегите с прогнозата си за близките дни
Красимир Георгиев, АКАБ: Целта е кандидат-шофьорите да отиват под...
Опасно: Близо 500 000 души у нас страдат от хранителни разстройст...
Борисов: С нашия глас ще направим така, че ЕС да се управлява доб...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).