Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Елена Поптодорова: Америка не просто е разделена, тя е разполовена
Автор: Екип Varna24.bg 10:18 / 05.11.2020Коментари (0)1154
©
Америка не просто е разделена, тя е разполовена. Така вицепрезидентът на Асоциацията на Атлантическия договор на НАТО и бивш посланик на България в САЩ Елена Поптодорова коментира резултатите от гласуването зад океана.

Тя прогнозира, че финалното преброяване на гласовете може да отнеме повече време от предвиденото, след като Републиканската партия вече е оспорила вота в някои щати.

Поптодорова припомни, че през 2004 г. Барак Обама е спечелил номинацията на Демократическата партия с една фраза: "Няма червени щати, няма сини щати – има Съединени американски щати“.

"Към днешна дата това не е вярно. Като гледаме числата до тук – имаме минимална разлика от около процент между Байдън и Тръмп“, каза Поптодорова пред bTV.

Тя обясни, че по традиция Републиканската партия печели при по-малък брой гласували. Това е била причината щабът на Тръмп да обезсърчи част от избирателите – включително чрез вота по пощата. Това, обаче, не се случи – в страната е регистрирана рекордна избирателна активност.

"Американските граждани искат да подадат гласа си, но очевидно вече анализи говорят, че този вот, подаден по пощата, е в полза на Демократическата партия и затова идват настоящите събития. Два щата са с изключителен залог за републиканците – Аризона и Джорджия, там разликите са много малки“, каза още Поптодорова.

Тя припомни и, че от месеци Тръмп говори, че тези избори не могат да бъдат загубени, а само "откраднати“. Тази реторика беше продължена и през изминалите часове.

"Има американци, които искрено го обичат, след като 3% пиха разредена белина, за да се спасят от коронавируса – това показва каква фанатична преданост има към него. Те ще повярват на всичко, което излезе от устата му. Затова е много тревожен подходът му на опорочаване на гласуването по пощата“, каза дипломатът.

Според Поптодорова, независимо кой от двамата кандидати спечели – новият президент трябва да работи с разединен конгрес.



Още по темата: общо новини по темата: 66
11.03.2021 »
29.01.2021 »
28.01.2021 »
26.01.2021 »
25.01.2021 »
23.01.2021 »
предишна страница [ 1/11 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: