Емил Радев: Необходими са мерки срещу радикализирането на мигрантите в Европа

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
17:12 / 20.12.2016
3449
Българският евродепутат от ЕНП/ГЕРБ Емил Радев отправи писмен въпрос към ЕК относно радикализацията на мигрантите и бежанците в Европа. Писменото запитване е в контекста на терористичното нападение в Берлин от 19 декември, за което се предполага че най-вероятно е извършено от мигрант, потърсил убежище в Германия.

Радев припомни, че през последните години Европа е изправена пред все повече взаимосвързани кризи, а именно мигрантската криза и кризата със сигурността. Редица експерти от разузнавателните служби предупреждават от месеци, че мигрантските маршрути се използват от терористи от Ислямска държава, които се завръщат от фронта от Сирия и Ирак. 

Терористите са специално обучени да извършват атаки в Европа. Също така директорът на "Европол" и координаторът на ЕС за борбата срещу тероризма предупредиха нееднократно, включително в рамките на заседания на комисията по правосъдие и вътрешни работи на Европейския парламент, на която Емил Радев е член, че съществува опасност от радикализиране на вече дошлите мигранти и бежанци, особено ако попаднат в опасна среда и общност.

"Атаките в Берлин от 19 декември, през лятото в Германия и на предишната Нова година в Кьолн са доказателство, че предупрежденията се превръщат в тъжна реалност с жертви и отнети несправедливо животи", коментира Емил Радев.
Българският евродепутат отправи запитване към Джулиан Кинг, комисар по европейската сигурност, и Димитрис Аврамопулос, комисар по въпросите на миграцията и вътрешните работи, относно мерките, предприети от Европейската комисия, за превенция на радикализацията на мигрантите и бежанците в Европа. Освен това той настоя европейските разузнавателни и полицейски служби да извършват мониторинг върху мигрантските и бежанските потоци.

"Време е в Европа да предприемем мерки, преди да станем отново свидетели на такива атентати и преди още европейци да загинат", категоричен бе Емил Радев.

Виж коментарите (1)

Още по темата (832):
24.11.2022 Безпрецедентен миграционен натиск! Все повече чужденци сред
каналджиите!
02.11.2022 Чужденци откриха в каналджийството доходоносен бизнес
18.10.2022 Голям проблем! Трупове на бежанци стоят с месеци в бургаската болница
11.10.2022 Бургаският съд отчита увеличение на делата за трафик на мигранти
26.09.2022 Синът на Софи Маринова загази сериозно
20.09.2022 Разбиха престъпна група за каналджийство
Още новини от Национални новини:
Джип предизвика катастрофа в Казанлък, има пострадали
Калин Стоянов: Зарадвахме отново децата от Националната благотвор...
Управителят на НЗОК Момчил Мавров ще съди Лена Бориславова
Бивш енергиен министър за "Боташ": Обвинявам депутатите в лъжа, м...
Проф. Чорбанов: Ваксината срещу коклюш, която се поставяше до 201...
Устойчив туристически сезон по Северното Черноморие очаква служеб...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).