Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Емил Радев: През следващия програмен период България очаква повече евросредства
Автор: Пламена Николова 17:01 / 09.05.2019Коментари (0)2758
©
Евродепутатът и кандидат за член на Европейския парламент от листата на ГЕРБ Емил Радев присъства на официалния старт на проект за реконструкция и рехабилитация на улична мрежа в град Долни чифлик и село Старо Оряхово.

Кметът на общината Красимира Анастасова обяви началото на символичната първа копка, като обясни, че проектът по Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г. е на обща стойност над 1,6 млн. лв. без ДДС. "Какъв по-добър знак за нашата община да дадем навръх 9 май – Деня на Европа, началото на европроект, който се осъществява в резултат от европейската солидарност. Дейностите по проекта включват цялостно преасфалтиране и подмяна на тротоари по ул. "Кирил и Методий" в с. Старо Оряхово и по улиците "Демокрация", "Армейска", "Иван Сокачев" и "Трети март" в гр. Долни чифлик", обясни Анастасова. "Нека проектът се реализира качествено и в срок", обърна се тя към изпълнителите на проекта, като уточни, че продължителността на строително-ремонтните работи е 180 календарни дни.

"През следващия програмен период България очаква повече евросредства. Ние сме една от малкото държави, чиито бюджет за следващия програмен период ще бъде увеличен. Това е резултат от съвместните усилия на българските представители в ЕП и на правителството на премиера Бойко Борисов. Очакваме с 4 млрд. лв. повече евросредства, а това означава повече пари за пътища, за пречиствателни станции, за обучение на младите хора, за по-конкурентоспособен бизнес, за социални програми", коментира Емил Радев.

Кметът на Варна Иван Портних, който също присъства на церемонията, заяви, че разчитаме на европейското финансово рамо, но резултатите са факт и с активната работа на българските държавни и местни власти. "Дейни кметове като Красимира Анастасова успяват да привличат и пълноценно да използват европейските средства, за да реализират качествени и полезни за хората проекти", изтъкна Портних и поздрави Анастасова за усилията да използва всички възможности за обновяване на инфраструктурата в Долни чифлик.

Сред официалните лица на събитието бяха още председателят на Общинския съвет в Долни чифлик Жеко Жеков и общински съветници, представители на ДФ "Земеделие", кметове и кметски наместници, общинският ръководител на ГЕРБ Николай Николов, много граждани.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: