Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Емил Радев: През следващия програмен период България очаква повече евросредства
Автор: Пламена Николова 17:01 / 09.05.2019Коментари (0)2756
©
Евродепутатът и кандидат за член на Европейския парламент от листата на ГЕРБ Емил Радев присъства на официалния старт на проект за реконструкция и рехабилитация на улична мрежа в град Долни чифлик и село Старо Оряхово.

Кметът на общината Красимира Анастасова обяви началото на символичната първа копка, като обясни, че проектът по Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г. е на обща стойност над 1,6 млн. лв. без ДДС. "Какъв по-добър знак за нашата община да дадем навръх 9 май – Деня на Европа, началото на европроект, който се осъществява в резултат от европейската солидарност. Дейностите по проекта включват цялостно преасфалтиране и подмяна на тротоари по ул. "Кирил и Методий" в с. Старо Оряхово и по улиците "Демокрация", "Армейска", "Иван Сокачев" и "Трети март" в гр. Долни чифлик", обясни Анастасова. "Нека проектът се реализира качествено и в срок", обърна се тя към изпълнителите на проекта, като уточни, че продължителността на строително-ремонтните работи е 180 календарни дни.

"През следващия програмен период България очаква повече евросредства. Ние сме една от малкото държави, чиито бюджет за следващия програмен период ще бъде увеличен. Това е резултат от съвместните усилия на българските представители в ЕП и на правителството на премиера Бойко Борисов. Очакваме с 4 млрд. лв. повече евросредства, а това означава повече пари за пътища, за пречиствателни станции, за обучение на младите хора, за по-конкурентоспособен бизнес, за социални програми", коментира Емил Радев.

Кметът на Варна Иван Портних, който също присъства на церемонията, заяви, че разчитаме на европейското финансово рамо, но резултатите са факт и с активната работа на българските държавни и местни власти. "Дейни кметове като Красимира Анастасова успяват да привличат и пълноценно да използват европейските средства, за да реализират качествени и полезни за хората проекти", изтъкна Портних и поздрави Анастасова за усилията да използва всички възможности за обновяване на инфраструктурата в Долни чифлик.

Сред официалните лица на събитието бяха още председателят на Общинския съвет в Долни чифлик Жеко Жеков и общински съветници, представители на ДФ "Земеделие", кметове и кметски наместници, общинският ръководител на ГЕРБ Николай Николов, много граждани.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Почина сливенският митрополит Иоаникий
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Издирват Пепи Еврото
Поскъпване на хранителните продукти
Бум на коклюш в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (417) 14%
Добре, но можеше и по-добре (395) 13%
Не се справи (578) 19%
Пълна трагедия (1612) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: