Емона Карагьозова: Бизнес на високи токчета не се прави трудно, стига да имаш правилната среда от съмишленици

Автор: Живко Кръстев
Коментари (0)
14:06 / 18.10.2023
621
Бизнес на високи токчета не се прави трудно, стига да имаш правилната среда от съмишленици, с които заедно да се учите, развивате и заедно да вървите напред. Нашата общност обединява жените от всички нива в бизнеса, независимо дали сега стартират или вече имат бизнес. Това каза предприемачът Емона Карагьозова, която е основател на "Младите дами в бизнеса", в предаването "Човекът на фокус“ на "Фокус“. 

Сред членовете на клуба има заети в технологичния сектор, преподаватели по английски и айкидо, до лекари и счетоводители. Това, с което по думите й се сблъскват повечето жени предприемачи, е подценяването от страна на мъжете. "Това, което срещам и при себе си, и при всяка млада дама предприемач, която сега тръгва по този път, е, че е много трудно в началото да те предприемат насериозно. Това е първото предизвикателство – да се докажеш, а за това трябва време. В началото това те удря в собствените ти способности, в самоувереността ти дали ще се справиш и ако нямаш наистина корава психика и вяра в себе си, можеш много бързо да потънеш“, отбеляза Емона Карагьозова.  

Друго предизвикателство пред младите жени предприемачи са финансите, посочи тя. "Ако си проактивен, ако създаваш контакти, то тогава и успехът няма да закъснее. Можеш спокойно да стартираш бизнес и без капитал в България“, смята тя.  

Възможностите за развитие и средата за бизнес ги създаваме самите ние, подчерта Емона Карагьозова. "Създаваме ги, когато сме проактивни, социални, когато посещаваме събития, обучения, когато създаваме контакти, когато четем правилните книги и когато общуваме с правилните хора. Създаването на Клуба на младите дами в бизнеса е стимул младите да останат в България и да разберат, че и тук могат да развиват бизнес. Ние сме тук, за да им помогнем в това начинание, да ги подкрепим, да сме до тях по пътя им и да им покажем с примера на другите дами в клуба, че е мисия възможна“, каза още тя.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Пепелянка ухапа жена на Южното ни Черноморие
14% от българите мислят, че опасността от Световна война е голяма...
С военен ритуал отбелязаха Деня на Ботев във Варна
Началникът на отдел "Борба с наркотрафика" в агенция "Митници": В...
Кои основни хранителни стоки поевтиняват и поскъпват през май?
"Мила ми, Венето..." - вечната и забранена любов на Ботев


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).