Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Енерго-Про разсрочва дълг в размер на 454 000 на ВиК Меден кладенец
Автор: Екип Varna24.bg 09:44 / 30.10.2014Коментари (0)618
Общинският съвет на град Кубрат взе решение да упълномощи ВиК Меден кладенец да се споразумее с ЕНЕРГО-ПРО Продажби за разсрочване на натрупани стари задължения на водоснабдителното дружество за електрическа енергия в размер на 454 хиляди лева. Решението за разсрочване на дълга бе взето на заседание на Общинския съвет, в което участва и управителят на ЕНЕРГО-ПРО Варна Стефан Абаджиев.

Проблемът със заплащането на задълженията за консумирана електроенергия на ВиК Меден кладенец се развива в продължение на години. През това време електроснабдителната компания направи многократни компромиси - от 2008 година досега са сключени 6 споразумения за разсрочване на натрупани задължения. За съжаление направените усилия от двете страни за разрешаване на този проблем не дадоха очаквания резултат - водоснабдителното дружество не успява да плаща в пълен размер задълженията си и дългът през последните месеци продължава да нараства.

"Години наред се стремим да решаваме проблемите с плащанията на ВиК Меден кладенец в партньорство и открит диалог. Направихме редица компромиси със съзнанието за социалната значимост на водоснабдителната компания. Не предприехме крайни мерки през изминалите месеци, за да не допуснем неудобства за хората в Общината. След четири поредни намаления на цените на електроенергията през 2013 и 2014 г., с които бяха съкратени значително приходите на електроснабдителната компания, ние не сме в състояние да поемем задължения в такива размери. Те създават риск за финансовия поток в нашите дружества, с други думи, за устойчивото електроснабдяване в Североизточна България.", коментира управителят на ЕНЕРГО-ПРО Варна Стефан Абаджиев.

В решението на Общинския съвет се предвижда натрупаният дълг на ВиК Меден кладенец за електроенергия да се разсрочи до края на 2015 година, като едновременно с вноските по стария дълг, водоснабдителното дружество ще има ангажимент да покрива в пълен размер и текущите си задължения.

"Изправени сме пред трудно решение. Разбира се, когато
подписват споразумение за разсрочване страните разчитат то строго да се изпълнява - в този случай, ВиК Меден кладенец да изпълнява редовно своите задължения както по старите дългове, така и по текущите сметки, за да бъде избегнато ограничаване на електрозахранването към обекти на водоснабдителното дружество. Нашето желание е да решим въпроса в партньорство и в полза на жителите на общината.", допълни управителят на електроенергийната компания.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Грипна епидемия обхвана страната
Парламентарни избори 2024
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (423) 14%
Добре, но можеше и по-добре (407) 13%
Не се справи (587) 19%
Пълна трагедия (1627) 53%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: