Епидемия от рискови секс контакти в наш град, ученик се опари жестоко!

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (5)
08:48 / 09.07.2018
2382
Осмокласник се разболя от сифилис и е най-малкият пациент на Кожния диспансер в Пловдив, съобщиха от РЗИ в града. Той е един от 25-те, които са пипнали болестта тази година. Повечето от тях са на възраст от 22 до 40 години, като над 50% са мъже. Заболяването е зачестило отпреди две години. Причината е увеличаване на рисковите сексуални контакти и липсата на контрол, отчитат в Кожния диспансер. По думите им вече не се правят скрининги, както е било преди години.

Примерно, при постъпване на работа вече не се изисква изследване за сифилис, каквото е било задължително навремето. Голяма част от хората не посещават общопрактикуващите си лекари, които биха могли да ги насочат към специалист при необходимост. Един от първите признаци на болестта е изменение на половите органи. Хората не обръщат внимание, защото тези първи признаци отшумяват, но впоследствие започва увреждане на сърдечната и нервна системи.

Профилактика няма и сред подрастващите и заради това сифилисът вече не бил болест, която поразява само малцинствата в града. Хората могат да се заразят от сифилис по кръвен или по полов път. Наркозависимите, които ползват една и съща спринцовка, са силно застрашени от заразяване. При бременност пък инфекцията се предава на плода. Бактерията, която причинява заразяването, не е устойчива на външни фактори и заради това човек не може да се зарази в обществени тоалетни, басейни, прибори за хранене или дръжки на врати.

Източник: Агенция Монитор

Виж коментарите (5)
Още новини от Национални новини:
Варненци: Остават ви точно два дни, за да не влезете в "черния сп...
Георг Георгиев: Родствените връзки на ПП и техните семейни реализ...
Гарантират ти 3 000 лева заплата – няма кандидати
Хванаха туроператори без лиценз да возят хора на екскурзии в чужб...
Хакери измамиха многодетна майка, жена на програмист. Той им обяв...
Проф. Тодор Кантарджиев за коклюша: Антибиотикът трябва да се дав...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).