Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Ешерихия коли? Първи коментар относно онези тръби на плажа
Автор: Екип Varna24.bg 15:35 / 07.09.2023Коментари (6)1133
След наводнението на Южното Черноморие се появиха снимки, които разкриват неща, неподозирани до момента. Според някои става дума за отходни тръби, които са се показали след бедствието по плажа в Китен и в Нестинарка.

Бившите екоминистри Емил Димитров и Борислав Сандов коментираха, че точно това се вижда.

"Това е всъщност дълбоководно заустване, което в случая е плитководно. Това е причината да има определени измервания, които показват високо ниво на ешерихия коли. Хората не са знаели, че на 50 метра навътре в морето има тръба“, обясни Димитров.

"По Южното Черноморие няма пречиствателни станции на всички места и добре организирана система по канализация и не желаят и да потърсят такава. Докато аз бях министър, никоя от общините не подаде документи да получи финансиране да изгради подобна станция. Такова нещо с тръбите не бива да се случва“, добави Сандов.

И двамата се обединиха около тезата, че трябва да се помисли за финансиране. Според тях в следващите години то трябва да се случи с националния бюджет.

Те коментираха и системата за ранно оповестяване при подобни бедствия. Според бившите екоминистри трябва да се изработи много сериозна такава.

"Трябва да се говори повече за системата за ранно предупреждение, формирането на щабове преди да настъпило събитието, когато имаме прогноза за опасно време. Трябва да се има предвид, че този район от България е потенциално опасен заради исторически наслагвания. Ние можем да видим в исторически план, че там са падали големи количества валежи. Имали сме такива ситуации следователно трябва да сме по-подготвени или по-скоро трябва да имаме добра система за ранно оповестяване на населението“, заяви Сандов пред bTV.

По думите на Димитров може да се търси причината за трагедията освен в огромното количество валежи, но и в инфраструктурните пропуски. Според него обаче не може да очакваме да се изгражда огромно дере.



Още по темата: общо новини по темата: 167
25.02.2024 »
28.01.2024 »
09.01.2024 »
19.11.2023 »
21.10.2023 »
18.10.2023 »
предишна страница [ 1/28 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-5
 
 
И то какъв е проблема, че имало тръби? Ти още по-добре, защото в тъпата ви Гърция и това мяма.
+2
 
 
Ай сега ревете че никой не ходи на лайноморието защото не било лайноморие хем скъпо хем се къпеш в говна густоо селяци прости ходете си на лайноморието и плюйте Гърция
0
 
 
Ключовото в статията е, че "двамата" се обединили около тезата, че трябва финансиране :-))) След финансиране винаги има посиране. 34 години преход всеки един ден го доказват. Не е новост крайбрежните градове и села да изхвърлят фекалии в морето. Това е световна практика между другото. Разликата с преди е, че лошият соц освен, че ни хранеше с качествени храни, правеше така, че отвеждането на тия води да става много навътре в морето. Не помня колко точно, но ми се върти някаква цифра от сорта на километър и нещо. И така, гнусни храни, гнусни мазнини, гнусни готвачи, гнусни води и плажове. А какъв туризъм можеше да се прави тук. Просто всичко е печалба. Аз да дам по-малко, за да може повече да остане за мен. И така във всяко нещо.
+5
 
 
Дори да приемем че е дъждовна канализация, знаем как всеки се включва незаконно към такива канализации, говоря за цели села, кооперации, камо ли единични къщички. Дори в София цели квартали са се натаковали в дъждовните тръби... Така че положението е кафяво!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Специализирани полицейски операции в страната
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Алексей Навални почина
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: