Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Етичната комисия: Петър Илиев е плагиатствал
Автор: Екип Varna24.bg 16:14 / 27.09.2021Коментари (2)634
©
Заключението на Етичната комисия показва наличие на данни за плагиатство в книгата на д-р Петър Илиев "Компетенцията на Народното събрание“. Това се казва в съобщение на сайта на Софийския университет "Св. Климент Охридски". 

Във връзка с постъпили сигнали Етичната комисия на Софийския университет е извършила проверка за плагиатство и недостоверност.

Въз основа на резултатите от проверката Етичната комисия излезе със становище, че в книгата на д-р Петър Илиев "Компетенцията на Народното събрание“ е налице плагиатство, при което значителни части от чуждо произведение – дисертацията "Парламентарен контрол“ на Наталия Киселова, е използвано и представено за авторски труд, без дисертацията да е цитирана като източник. 

Съгласно Правилника за устройството и дейността на Софийския университет установеното по предвидения в закона ред плагиатство е основание за прекратяване на трудовото правоотношение. Същият текст изисква при наличие на данни за плагиатство и обосновано искане Факултетният съвет да избере комисия от специалисти в съответната област на висше образование или професионално направление, която да изготви мотивирано становище до Факултетния съвет. 

Тъй като заключението на Етичната комисия показва наличие на данни за плагиатство, ректорът на Софийския университет отправи обосновано искане до Факултетния съвет на Юридическия факултет за започване на процедурата по прекратяване на трудовото правоотношение.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Славчо тиквоча кво ще каже сега? И това ли е промяната ? Плагиати ,фалшиви харвардски дипломи,чужди граждани,културисти престъпници ,продали фирмата си с дългове на кухи фирми,комунистически кадри от 1950г с 18 имота ,г-жа 500к по известна и като г-жа Поправката Ванко 1,мая манолова ,някви психично болни чалгаджии от 3-то разрядни кабеларки, здравен министър антиваксър и още и още парадокси .е*ати промяната .Пълен хаос и анархия
+1
 
 
И к,ва стана тя сега,пеше?!?То не бяха нагли твои изказвания,то не бяха заплашвания и сега всичко отиде в кенефа!И ти , пеше, си к***а като онези,*хърфърските*,че и преподавател в СУ го даваш!И като думам,че СУ се е превърнал в червено капище и пристан на ортодоксални стари и нови комунета,нЕкои не ми вярват!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2022 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: