Ето как можем да избегнем измама при резервациите за празниците

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:19 / 30.09.2022
434
8 декември, Коледа, Нова година – най-очакваните зимни празници неусетно ще настъпят. От години и у нас много приятелски компании и семейства предпочитат да ги посрещнат извън дома, но в уюта и свободата на къща за гости.

А моментът да си запазим места е точно сега! Рискът да бъдем измамени и да провалим празничното си настроение е немалък, ако не направим някои предварителни проверки преди резервацията. Ето и съветите на експертите от фейсбук страницата "Ние, потребителите":

Класическа измамна схема: Офертите обикновено са в сайтове за безплатни обяви или подобни платформи, а цените са атрактивни. Понякога снимките са на реално съществуваща къща за гости със същото име като в офертата-фантом, която може да бъде открита за наемане в специализирани търсачки, но на значително по-висока цена.

Друг път изображенията са свалени от банки със снимки или от съвсем други обекти за настаняване. В някои случаи не се посочва точен адрес на къщата и се прави уговорка, че при наближаването на датата на резервацията допълнително ще се изпратят координати или собственикът ще ви посрещне някъде по пътя и ще ви заведе до мястото.

Накрая се оказва, че става дума за несъществуващи никъде под небето къщи-фантоми или за реални къщи за гости, които обаче са на друг собственик. Как да не попаднем в капан при резервиране на къщи за гости?

– да проверим дали обектът фигурира в регистъра на Министерството на туризма: https://bit.ly/2Gqqo2j

– преди резервацията да се свържем с къщата и да се уверим, че офертата е пусната от тях и че става дума за точно това място за настаняване, на посочения адрес

– след превеждането на капарото да позвъним в къщата за гости и да потвърдим получаването на сумата и резервацията

– да пазим всички платежни документи и писмена кореспонденция преди да тръгнем отново да се обадим в къщата за гости, за да сме сигурни, че ни очакват

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
В комисия: "Алтернативният данък" за гъбарите да отпадне, а нулев...
Експерт: Ако не се вземат мерки, след 100 г. България изчезва
Казаха какво е състоянието на простреляното в главата 2-годишно д...
Само днес можете да си платите местните данъци и такси и да получ...
Протест пред НС: Не убивайте сектора с гъбите!
Икономист за Закона за хазарта: Случва се нещо много странно. Тов...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).