Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Ето как от КАТ разбират кога шофьорът е пиян
Автор: Георги Василев 09:28 / 17.10.2019Коментари (2)1372
© Varna24.bg
Снимката е илюстративна
Шофьор дори и добре да си кара, рано или късно се среща с екип на КАТ. Полицейските проверки на пътя могат да бъдат еднакво стресиращи както за нарушителите зад волана, така и за изрядните шофьори, които не биха си позволили да пият дори и безалкохолна бира, ако смятат да шофират.

Униформените служители на пътя следят набор от признаци, с които "разобличават“ дали спрения за проверка водач е употребил алкохол или наркотични вещества преди да се качи в колата. Така решават дали въпросният водач трябва да бъде тестван с дрегери и тестове, които често губят много време. Ето как катаджиите решават дали ще бъдете клиент на тестовете или не:

1. Как реагирате на стоп палката. Начинът по-който реагирате на подаден сигнал със стоп палка е от голямо значение – дали ще набиете рязко спирачката, дали ще отбиете плавно и дали ще спрете близо до служителите на реда или далеч от тях е от основно значение.

2. Поздрав и говор. След като вече сте били спрени от екип на КАТ, служителите на реда ще проверят дали можете да разговаряте адекватно - това е сред основните показатели, които издават нарушителите на пътя – ако не можете да си вържете приказката, пелтечите или заеквате, веднага ще бъдете разобличени и ще трябва да се пробвате на тестовете.

3. Зачервени очи. Причините за зачервяването на очите могат да бъдат много и разнообразни – часове пред компютъра на работното място, недоспиване, контакт със шампоан при къпане и други. За униформените обаче това е сигурен признак че или сте пил, или сте употребил наркотици.

4. Потене и треперене. Това са сред най-често срещаните признаци на страх. Ако треперите или се потите по време на проверката, катаджиите по презумпция ще сметнат, че изпитвате страх и най-вероятно ще ви подложат на тестове, без да имат предвид, че за много хора самата среща с органите на реда може да бъде стресираща.

5. Походка. Ако униформените са на кантар дали да ви пуснат или да ви почнат с дрегерите, те ще ви накарат да излезете от колата и да отворите багажника. Начинът по който правите това ще определи изхода на проверката – ако влачите краката си или треперите на място – веднага ще бъдете третиран като потенциално пиян шофьор.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Без заповед за обиск, никакъв багажник не отварям. Даже си возя пожарогасител, триъгълник, аптечка, резервна гума, светлоотразителна желетка и крик на задната седалка!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: