Ето какви са версиите за катастрофата с военни край Резово

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:05 / 06.04.2022
1025
Продължава разследването на обстоятелствата около инцидента с тежкотоварен автомобил на въоръжените сили, който е превозвал мигранти. Вчера превозното средство, пътуващо от Резово към Граматиково, катастрофира.

"В хода на разследването ще проверим всички версии за инцидента. А те са евентуално виновно поведения от страна на водача, техническа неизправност на автомобила и евентуално агресивно поведение от страна на задържаните афганистански граждани. Но предстоят разпити и огледи, които ще установят със сигурност причината за произшествието". Това заяви пред NOVA военно-окръжният прокурор на Военна прокуратура - Сливен Христо Тинев.

Той уточни, че алкохолната проба на водача е отрицателна и няма установена употреба на наркотични вещества.

В следствие на удара загинаха двама души, които са чужди граждани, а други 11 бяха ранени и са в болница. Леко пострадали са и двама български военнослужещи, които са били в кабината на камиона. Те са на възраст 42 и 23 години.

Зам.-директорът на УМБАЛ Бургас Светослав Тодоров разкри подробности за състоянието на пострадалите.  Общо в камиона са пътували 35 мигранти. 17 души са били откарани в болницата в Бургас - 15 афганистански граждани и двамата военни. Състоянието на пострадалите е стабилно, уточни Тодоров.

"Един от ранените е с контузия на гръден кош, трима са с травми на гръбначния стълб, но няма опасност за животите им", подчерта зам.-директорът на лечебното заведение, в което са настанени. Четирима от афганистанките граждани и двамата българи остават за лечение.

От военната прокуратура в Сливен обясниха, че теренът, по който се е в движел тежкотоварният автомобил, бил много лош.  Преди катастрофата военнослужещите са хванали група от 35 мигранти, за които се предполага, че са афганистански граждани.


Виж коментарите (0)

Още по темата (832):
24.11.2022 Безпрецедентен миграционен натиск! Все повече чужденци сред
каналджиите!
02.11.2022 Чужденци откриха в каналджийството доходоносен бизнес
18.10.2022 Голям проблем! Трупове на бежанци стоят с месеци в бургаската болница
11.10.2022 Бургаският съд отчита увеличение на делата за трафик на мигранти
26.09.2022 Синът на Софи Маринова загази сериозно
20.09.2022 Разбиха престъпна група за каналджийство
Още новини от Национални новини:
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Василев отговори на Борисов: Нека да видим програмата му и ще гов...
Моторист е загинал при катастрофа в Лясковец
Служебният здравен министър: Имаме данни за епидемично разпростра...
Богомил Пешев: Киното създава паралелна реалност и ни дава възмож...
Нинова: Честита Цветница! Нека върбовите клонки внесат в домовете...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).