Ето какво е състоянието на детето, пострадало в аквапарк в Равда

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
08:52 / 12.07.2018
1493
Състоянието на 9-годишното момиченце от Москва, пострадало в аквапарк в Равда, е стабилизирано. То е постъпило с много голяма кръвозагуба в болницата, има разкъсвания на влагалището. Настанено е в отделението по гинекология, няма опасност за живота му. Вчера през целия ден лекарите са подавали информация към различни министерства.

Пързалката, на която е станал инцидента, е висока 22 метра. Условието за спускане по нея досега е било клиентът е да е висок поне 1,30 м, изискването вече е за височина поне 1,50 м, както и навършени 18 години.

Мениджърът на аквапарка, съобщи, че детето се е спускало в края на пързалката, получило е силни болки, кръвотечение и е отведено в болницата. На този етап те също нямат много информация по случая и чакат официално становище. Минали са проверки, експерти, които да проверят техническото състояние на съоръжението. Има назначени няколко технически експертизи. Вчера до обяд съоръжението е било затворено, но не са установени някаква техническа неизправност. Новите изисквания обаче са завишени.

Детето е имало ръста, който е нужен за съоръженията, категоричен е мениджърът на аквапарка. Било е с ръст над 130 см и е имало право да ползва пързалката. Тези пързалки свършват в коридор, където също има вода, но не е басейн, в който да се потапят.

Това е втори подобен инцидент в този аквапарк, имало е проверка, но нямат допълнителна информация.

Източник: bTV

Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Василев отговори на Борисов: Нека да видим програмата му и ще гов...
Моторист е загинал при катастрофа в Лясковец
Служебният здравен министър: Имаме данни за епидемично разпростра...
Богомил Пешев: Киното създава паралелна реалност и ни дава възмож...
Нинова: Честита Цветница! Нека върбовите клонки внесат в домовете...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).