Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Ето какво се случва на граничните ни пунктове
Автор: Екип Varna24.bg 12:51 / 25.03.2020Коментари (0)956
© БГНЕС
От Главна дирекция "Гранична полиция" разпространиха информация какъв е трафикът на граничните пунктове към 11.30 ч.

На границата с Република Сърбия е възстановено преминаването на товарни автомобили на ГКПП "Връшка чука". На ГКПП "Калотина" трафикът на товарни автомобили е нормален. На двата пункта от сръбска страна не се пропускат пътуващи с леки автомобили, микробуси и автобуси в двете посоки, включително и сръбски граждани. Пропускат се само товарни камиони. Преустановeно е преминаването на лица и автомобили през сръбските пунктове, съпределни на ГКПП "Олтоманци", ГКПП "Стразимировци" и ГКПП "Брегово".

На границата с Румъния: По информация на румънските гранични власти, от 0 часа на 25.03.2020 г. български граждани, които пътуват за Румъния, подлежат на задължителна 14-дневна карантина на посочен от тях адрес. Ограничението не се отнася за водачи на товарни автомобили. Транзитните товарни автомобили, които през територията на България пътуват за Румъния, могат да преминат българо-румънската граница само през съвместните ГКПП Русе – Гюргево и ГКПП Видин - Калафат. 

На ГКПП Видин трафикът е интензивен на вход, а на ГКПП Русе - на изход за товарни автомобили. На граничните пунктове Силистра, Дуранкулак и Оряхово трафикът е нормален. За 30 дни от 14.03.2020 г. румънските гранични власти са спрели преминаването на хора и автомобили на граничните пунктове, съпределни на българските Никопол, Свищов, Кайнарджа, Крушари и Кардам.

На ГКПП "Гюешево" трафикът е нормален за товарни автомобили. На влизане в Република Северна Македония не се пропускат чужди граждани, пътуващи с леки автомобили, микробуси и автобуси. Македонски граждани се пропускат на вход само на ГКПП "Гюешево". На излизане от РС Македония пътуващите могат да преминават само на ГКПП "Гюешево" – ГКПП "Деве баир". Товарните автомобили се пропускат на трите гранични пункта с Република Северна Македония в двете посоки. По информация на македонските гранични власти, няма да бъдат пропускани празни товарни автомобили от 22.00 ч. до 07.00 ч.

По информация на гръцките гранични власти, за влизане в Република Гърция временно ще се пропускат само чужди граждани, които живеят или работят в Гърция, което трябва да се удостовери на границата с официален документ на гръцки език. Ограничението не се отнася за товарни автомобили. Трафикът на товарни автомобили на ГКПП "Кулата" е интензивен и в двете посоки, на ГКПП "Капитан Петко войвода" и ГКПП "Илинден" е нормален.

На границата с Република Турция на ГКПП "Капитан Андреево" и на ГКПП "Лесово" трафикът е изключително интензивен на изхода за товарни автомобили. За влизане в Турция не се пропускат чужди граждани с леки коли, микробуси и автобуси, пропускат се само турски граждани. Български граждани се пропускат на влизане в България на трите пункта на българо-турската граница. Република Турция е въвела ограничение за шофьори на камиони, идващи от рискови в епидемиологично отношение страни. Засега не е преустановено преминаването на българските товарни автомобили.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
Решения на Общински съвет Варна
Проблем с недостига и износа на лекарства
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (413) 14%
Добре, но можеше и по-добре (387) 13%
Не се справи (568) 19%
Пълна трагедия (1595) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: