Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Ето кои са първите три заявени инвестиции в новата индустриална зона край "Меден рудник"
Автор: Екип Varna24.bg 11:47 / 26.05.2021Коментари (0)1290
©
Кметът Димитър Николов предложи на местния парламент да даде зелена светлина на три големи компании, които искат да инвестират в новата индустриална зона край к-с "Меден рудник“ – Фаза 2 на Индустриален и логистичен парк – Бургас. Община Бургас от две години работи по нейната подготовка. Заедно с напредъка по прокарването на комуникации до терените (електричество, вода и др.), вече са заявени официално първите инвестиционни намерения.

На този етап три търговски дружества искат да изградят предприятия и да създадат работни места в зоната край "Меден рудник“, която е с обща площ от 600 декара. Това са "ТИСЕНКРУП МАТИРИАЛС БЪЛГАРИЯ“ ООД, "СТАРТ ИНЖЕНЕРИНГ“ АД и "САТУРН-2“ ООД.

Намерението на "ТИСЕНКРУП МАТИРИАЛС БЪЛГАРИЯ“, посочено от самия инвеститор, е следствие от политиката на немския концерн Thyssenkrupp AG и цялостната пробългарски икономически ориентирана политика на немските инвестиции. Изборът за разширяване дейността на дружеството на територията на България и конкретно в Бургас е надделял след продължително обсъждане и задълбочени анализи от страна на немския концерн, както и при конкуриране с дружества в съседни държави от региона. Инвеститорът заявява готовност, планове и ресурс да реализира един уникален за българските стандарти проект, включващ иновативен логистичен център, отговарящ на най-високите европейски критерии. 

"Идването на инвеститор като "ТИСЕНКРУП“ показва страшно много като солидност от наша страна и приемане на Бургас като реален субект, който може да осигури условия за бизнес. Когато стъпят в някой регион, това е на първо място сигнал към големите компании от техния ранг, а след това и оценка на качеството на местната власт, включително на национална и данъчна политика“, каза Димитър Николов, който призова общинските съветници да гласуват докладната за провеждане на търг за желания от "ТИСЕНКРУП“ парцел с незабавно изпълнение – като знак на добронамереност към инвеститора, който да види, че в България процесът по реализация на една инвестиция може да се случва бързо.

Инвестиционното намерение на инженеринговата компания "СТАРТ ИНЖЕНЕРИНГ“ е свързано с разширяване на дейността й и разнообразяване на производството с нови продукти в гр. Бургас, изразяващо се в асемблиране на най-висок клас разпределителни уредби ниско и средно напрежение на "Simens“ и "Schneider Electric“ мотор контрол центрове, както и табла за автоматизация.

"САТУРН -2“ има готовност да разшири производството си на ел. инсталации, климатизация и заваряване.

* Междувременно днес местният парламент одобри предложението на кмета Димитър Николов за сътрудничество между Община Бургас, Община Пловдив и СНЦ "Клъстер Тракия икономическа зона“ в процеса за привличане на инвеститори.

* А ето докъде стигна Община Бургас в процеса за развитие на своите няколко нови индустриални зони:

- Фаза 1 на Индустриален и логистичен парк вече е пълна с работещи и новостроящи се предприятия – това са парцелите край езерото Вая.

- Напредва изграждането на комуникации за Фаза 2, като първите инвеститори вече заявиха интерес – това е на входа на "Меден рудник“.

- Терените в малката зона край Българово са продадени и новите предприятия се изграждат едно след друго.

- Вече работеща, но с потенциал да се разраства е индустриална зона "Мадика“. Там Общината стартира изграждане на довеждаща инфраструктура 

- С изграждането на Северния обход на Бургас ще се отключи перспектива за развитие на следваща бизнес зона – тази при Пети километър.



Още по темата: общо новини по темата: 5
07.09.2021 »
05.09.2021 »
02.09.2021 »
16.08.2021 »
26.07.2021 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Поскъпване на хранителните продукти
Парламентарни избори 2024
Влизането на България в Шенген
Мобилните оператори вдигат месечните абонаменти
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (416) 14%
Добре, но можеше и по-добре (392) 13%
Не се справи (573) 19%
Пълна трагедия (1606) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: