Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Ето къде и какво ще се строи на "Кара дере"
Автор: Екип Varna24.bg 14:38 / 23.03.2014Коментари (0)1516
©
В червен пунктир е изобразен проектът, по който предстои да се стартира процедура по ОВОС. Извън пунктира е маркиран идеен проект, който не е процедиран и по него няма движение, но е върху терени с влезли в сила подробни устройствени планове.
"Във връзка с информацията, че проектът на "Мадара Юръп" АД за изграждане на туристическо екоселище в Кара дере предвижда застрояване на повече от 80% от зелените площи, бихме искали отново да заявим, че това е неточна и невярна информация, която продължава да се тиражира в публичното пространство. Новият инвестиционен проект на "Мадара Юръп" АД, по който предстои процедура по ОВОС, е изцяло съобразен с новите изисквания по опазване на околната среда и защитените зони. За да ви уверим, че тези изисквания са съобразени от инвеститора, ви изпращаме карта на новия проект, както и карта на стария от 2008 г.", заявяват от фирмата.

Новият проект за изграждане на "Бляк Сий Гардънс Еко Ризорт" е силно редуциран спрямо този от 2008 г. При него не се предвижда разширяване на урбанизираната територия и промяна на предназначението на земеделски земи и горски територии. Градоустройственото решение развива в обхвата на инвестиционния проект две структурни групи - "селища", местоположението на които е определено съобразно резултатите от подробния анализ на ослънчаването, силата и посоката на вятъра и гледката към морето от всяка една точка, извършен в хода на проучванията на "Фостър енд Партнърс".


Устройствени и технически показатели на застрояването предвиждат максимална референтна стойност на цялостното застрояване в границите на терена да е 208 000m2 разгъната застроена площ.


Съобразно вижданията на Инвеститора, Еко-селището ще съдържа три хотелски структури (2 хотела с условни наименования хотел "Вилно селище" - с категория 5 звезди де лукс, "Морски хотел" с категория 4 звезди - семеен и едно ваканционно семейно селище - "Вилен комплекс" - с категория 5 звезди) и обекти за обществено обслужване. - ресторанти, магазини и увеселителни заведения. Освен тях, в хода на проекта ще бъдат изградени още необходими обекти на допълващото застрояване, както и други сгради за целогодишен отдих и обитаване. Застрояването в комплекса ще се състои от терасовидни и килимообразни структури, съчетани със свободно стоящи сгради.


Архитектурния образ на комплекса се гради върху мотиви от традиционната българска, балканска и средиземноморска архитектура, съчетани със съвременните изисквания за оборудване и функциониране на обектите.


Основна характеристика на екоселището е хармоничното съчетаване между застроените зони и естествените залесени и водни площи. Отличителна черта на бъдещия комплекс са и заложените в неговата концепция здравни и СПА съоръжения, предлагащи медицинска и рехабилитационна терапия.
Освен обособяването на двете селища, устройственото решение предвижда и създаването на зони за спорт, отдих и рекреация, в естествена природна среда: екопътеки, стени за катерене, велоцентър и др.;


"Бляк Сий Гардънс Еко Ризорт" е проект, който ще бъде изграден въз основа на цялостна философия за неговото развитие, която определя всички аспекти от дейността на обекта - от технологиите и материалите използвани в строителството до обзавеждането на жилищните сгради и организацията на предлаганите услуги.


Цялостната концепция и философия на екологичния курортен комплекс се основава на следните тенденции:
• Устойчивото развитие е въпрос с нарастващо значение и актуалност в световен план.
• Поведението на потребителите и увеличеното търсене на такива продукти и услуги създава икономическа основа за развитие на пазарни концепции в хармония с околната среда.
• Чрез предлагането на продукт хармонизиран с околната среда е възможно да се постигне силна и ясно изразена диференциация на пазара и отлична разпознаваемост от потенциалните клиенти.
• В дългосрочен план устойчивото развитие води след себе си по-висок финансов резултат в сравнение с традиционните концепции.
• Ниска плътност на застрояването, щадящо отношение към естествената природна среда и високи стандарти в проектирането и изпълнението на проекта;
• Естествено изолиран район, намиращ се между два хълма със собствена плажна ивица, заобиколен от гориста местност;
• Удобна локация между две международни летища - Варна и Бургас,
• Единствен по рода си жилищен и туристически комплекс на Българското Черноморие, който да предлага такова качество
• Проектът предоставя среда за постоянно и временно обитаване, която ще бъде оценена от множество хора, които могат да работят от вкъщи (вкл. и чужденци);
• Мащабът на Проекта и планираните значителни инфраструктурни инвестиции ще създадат поминък за голяма част от местното население и ще привлекат работна ръка от населените места в близост, както и от вътрешността на страната;
• Изграждането на Проекта е изцяло финансирано от собствениците и не зависи от предварителни продажби на жилищни имоти;
Хотелите и ваканционните семейни сгради (сгради) ще бъдат управлявани от международни хотелски вериги, което ще осигури постоянно високо качество на предлаганата туристическа услуга, професионално управление и приоритетно позициониране във високия сегмент на туристическия пазар.
Мащабната инвестиция в този единствен по рода си екологичен жилищно-курортен комплекс на българското Черноморие ще предостави разнообразни предимства на българската икономика, сред които:
• Откриване на повече от 500 преки работни места и на над 2500 непреки работни места регион с висока безработица.
• Привличането на групи туристи от пазари, които не са приемали България като луксозна 5-звездна дестинация до момента.
• Реализацията на проекта ще спомогне за позиционирането и популяризирането на Република България като туристическа дестинация от по-висок клас на европейския туристически пазар.
• Маркетингът на Проекта може също да увеличи потока от инвестиции към България, което от своя страна ще подобри стандарта на живот.
• Благодарение на високият стандарт и уникалното обемно-пространствено решение, Проектът има за цел да трансформира туристическия сектор в България.
• Самостоятелно устойчива екосистема.
• Създаване на изключително голям брой допълнителни работни места в икономиката с оглед на увеличена дейност на доставчици, дистрибутори и позиции в сектора на услугите.
• Увеличаване на микро икономическите показатели на местната икономика като резултат от заангажираността на огромен брой местни и регионални фирми в обслужването на комплекса
• Инвестицията изцяло е съобразена с изискванията за опазване на природните местообитания на дивата флора и фауна и на дивите птици в района, като целта е да се изгради балансирана и устойчива среда, с разумна и минимална антропогенна намеса
• Очертава се Проектът да бъде една от най-големите преки чуждестранни инвестиции в България през последните години.
• Принос към държавния бюджет и бюджета на Община Бяла чрез плащането на държавни и местни данъци, такси и други налози, произтичащи от трудови правоотношения и търговски дейности.
• По време на експлоатацията, услугите ще бъдат предоставяни преимуществено от местни фирми, което ще спомогне за развитието на предприемачеството и бизнеса в България.
• По време на строителството на екокомплекса, почти изцяло дейностите ще бъдат възложени на местни фирми - изпълнители, занимаващи се с проектиране, строителство, механизация, електрически системи и др.




Още по темата: общо новини по темата: 31
17.06.2016 »
16.06.2016 »
28.10.2015 »
07.10.2015 »
10.03.2015 »
08.12.2014 »
предишна страница [ 1/6 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
България и Войната в Украйна
Бюджет 2024
Тежко ПТП с жертви на бул. "Руски" в Пловдив
Детето на Явор Божанков простреля друго в крака
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: