Ето къде отваря нова дестинация за пазаруване у нас

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:52 / 13.12.2021
720
В началото на 2022 година ще започне строителството на модерен търговски парк в Хасково и областта.

"Ритейл парк Хасково" ще покрива население от над 110 хиляди души и ще се утвърди като дестинация за пазаруване с регионално значение, съобщиха от кметската управа. Инвестицията в цялата търговска зона възлиза на над 15 милиона евро.

Центърът ще бъде изграден върху бившите военни имоти на бул. "Раковски" и ул. "Дунав" и ще е лесно достъпен, отбелязват от общината. В него ще се помещават наложени български и международни търговски вериги с известни брандове, които за пръв път "стъпват" в града.

В комбинация със съседните търговски обекти, Ритейл паркът ще формира обособена търговска зона с търговска площ над 14 500 кв.м. Предвидени са три открити паркинга с над 400 паркоместа.

Търговският парк ще отвори врати в края на 2022 година и ще създаде възможност за откриване на над 80 работни места, а за цялата търговска зона над 160. Инвеститор и управляващо дружество на проекта "Ритейл парк Хасково" е "Тринити кепитъл" АД, утвърден предприемач на българския пазар с опит в успешното реализиране и управление на най-големия Ритейл парк в страната "Джъмбо плаза".

Във връзка с изграждането на търговската зона, кметът на община Хасково Станислав Дечев внася за разглеждане в Общинския съвет извънредна докладна записка. В нея той предлага на общинските съветници да дадат съгласие за безвъзмездното прехвърляне на имот от държавата на Общината.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
НИМХ публикува официалната прогноза за празниците
Белла Дамянова, НМД: С последователност и приемственост държавата...
Делян Добрев разкри какво се е случвало на срещите между него, Ас...
Делян Добрев: Не знам какво значи "фишек на ДАНС" - хората твърдя...
Ексклузивно: Парламентът вкарва извънредна точка в програмата си ...
Бебе на три месеца се зарази с коклюш в Търновско


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).