Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Ето той върна 36 650 лева, погрешно попаднали в банковата му сметка
Автор: Екип Varna24.bg 09:46 / 06.03.2019Коментари (1)1779
© btv
36 650 лв, погрешно попаднали в личната му банкова сметка, върна обратно на 5 март експертът по охраната в Югоизточното държавно предприятие – Сливен Юсеин Шакиров. Работещият от две десетилетия като горски надзирател сливналия останал изумен, след като на 28 февруари изтеглил  400 лева от банкомат и вместо на нула, сметката му се оказала препълнена.

"Това са поне 40 месечни заплати, просто не повярвах , дори в началото реших, че някой пробва да ме подкупи. Имал съм много случаи, когато хващаме разни разбойници да ми предлагат пари, за да си затворим очите. Само преди няколко месеца в местността Топчията спипахме едни бракониери с високи постове, блокирахме им 200 000 лв гаранция. Реших, че някой от тях пробва да ми затвори устата…“, сподели по телефона той.

Още първия работен ден след празниците Шакиров отишъл в сливенския банков клон и настоял да му обяснят как тази сума е дошла при него. Местната шефка също изразила недоумението си, по думите й подобна грешка е немислима.

"Видях че жена с фамилията като моята ги е наредила на мъж със същата фамилия. Предполагам че са майка и син или съпруга и съпруг. Как обаче са приведени в моята сметка – никой не казва. От банката помолиха да не казвам името й , да си замълча и за името на банката-наредител. Не ги искам тия пари, толкова години работя за името си, няма да тръгна да се излагам. Тъжното е , че разговарях поне с десетина души на важни постове, от тях повечето взеха да ми дават акъл как да ги прибера хилядарките. Един дори каза, че ако делим по равно
лично той щял да ме защити в съда…“, уточни Шакиров.

От профила си в социалните мрежи мъжът написа:“ Щом искаме да живеем в бяла държава и да сме по богати , то тогава трябва да си променим мисленето, манталитета и най вече да действаме адекватно, като истински Българи! Нека върнем България от времената на нашите деди от Велика България. Лека и спорна вечер вечер, приятели!“.

Десетки написаха ласкави отзиви за постъпката му, а той допълни: "Мистерията е пълна и дори очаквам да кажат, че са за прикриване на престъпление, защото вече един път ни пробваха със 5-хиляди Евро и то доказани, но ние не ги вземахме, по точно ги предадохме на Окръжна Прокуратура, но Съдията на първа инстанция прие, че това не е подкуп, а били пари за откуп, луда работа!!!“.

Източник: Агенция Монитор








Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Съвестен човек със морални устои, браво!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юни 2019 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: