Ето защо Пламен Владимиров, подсъдим за съучастие в убийството на снаха си Евгения, е на свобода

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:09 / 10.11.2023
691
Както вече ви съобщихме, Софийският апелативен съд пусна под парична гаранция свекъра на жестоко убитата Евгения - Пламен Владимиров, двайсетина дни след като той беше осъден от СГС на доживотен затвор като съучастник на сина си - Орлин, в жестокото убийство. Ето какви са мотивите на съда:

Тричленен състав на Апелативен съд – София отмени определението, с което Софийският градски съд е разпоредил задържане под стража на Пламен Владимиров, подсъдим за съучастие в убийството на снаха си Евгения, съобщиха от съда. Според магистратите мярката за неотклонение на Владимиров следва да бъде парична гаранция в размер на 5000 лв., каквато бе преди задържането му под стража. 

Съдът посочва, че лицето е имало изрядно процесуално поведение, не е препятствало по никакъв начин провеждането на делото и е спазвало всички изисквания към него. Взето е предвид и тежкото здравословно състояние на подсъдимия, както и факта, че той има постоянен адрес и чисто съдебно минало. От момента на определяне на по-лека мярка за неотклонение от "Задържане под стража“ на 22.03.2022г. той не е имал поведение, водещо до извод за възможно отклонение от мярката, респективно укриване, напротив, във всички досегашни производства по повод мярката за неотклонение по отношение на него е било приемано безпротиворечиво, че поради наличието на постоянен адрес, уседналост, семейна ангажираност и чисто съдебно минало, липсва каквато и да било опасност да се укрие. 

Допълнителен аргумент в тази насока е влошеното му здравословно състояние още от 2015 г., сочат магистратите. Определението на САС е окончателно и не подлежи на обжалване и протестиране.

Виж коментарите (0)

Още по темата (27):
12.11.2023 Приятел на убитата Евгения: Остават съмненията, че има силно влияние на Държавна сигурност, тъй като бащата - убиец е бил служител там
10.11.2023 Протест за намерената в куфар Евгения: Пуснаха под гаранция свекъра й
10.11.2023 Свекърът на намерената в куфар Евгения е на свобода, след като беше осъден от СГС на доживотен затвор
20.10.2023 Майката на убитата Евгения: И милион да ми дадат, детето ми го няма
20.10.2023 След убийството на Евгения: Доживотен затвор за Орлин Владимиров и баща му
20.10.2023 Прокуратурата поиска доживотен затвор за убийството на Евгения, която беше открита в куфар
Още новини от Национални новини:
Собственик на магазин: Голяма верига е отчела за миналата година ...
Добра новина само за един на всеки десет пенсионери
Празник е! Днес мечтите се сбъдват!
От днес влизат в сила противоепидемичните мерки срещу коклюша
Облачно и дъждовно в четвъртък: Жълт код за 10 области в България...
Листите за парламентарните избори имат от всичко: Нови лица, добр...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).