Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Ето защо не трябва да давате подкуп на катаджии, резилът е огромен
Автор: Стойчо Генов 22:00 / 29.11.2021Коментари (3)1072
Крум Коджабашев се изправи днес пред Окръжен съд - Пловдив заради даване на подкуп на двама пътни полицаи, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Случката е станала на 25 март тази година на околовръстния път, между разклона за Марково и този за кариерите в Белащица.

Коджабашев е обвинен за това, че е шофирал в затворена за ремонт отсечка, нарушавайки знак, забраняващ влизането на съответното пътно превозно средство. Освен това управляваният от него "Фолксваген Пасат" не е бил минал технически преглед.

Пред съда като свидетел днес бе разпитан полицай Пламен Димитров, който е съставил акта за нарушение на подсъдимия. Ето какво разказа той пред съдията:

Когато спряхме автомобила, изискахме от водача абсолютно всички документи. Той първо представи само гражданска отговорност, след което му направихме забележка и той се върна още веднъж до колата си. Ние с колегата вече бяхме в патрулната кола и когато проверих в системата, веднага излезе нарушението, че автомобилът няма технически преглед. Тогава шофьорът дойде с другите документи и между тях имаше пари. Думите му бяха: Тираджия съм и книжката ми трябва. Не ми пишете акт! Дайте да се оправим сега и да не се занимавам повече!

Веднага се обадихме в Първо РПУ, откъдето пратиха разследващ полицай и още няколко служители, които арестуваха шофьора. Това е стандартна процедура при такива ситуации. Ако не бях сигнализирал на колегите, ще ме изгонят от работа. В колата ни има камера, която записва абсолютно всичко. Оставих парите на таблото (2 банкноти по 20 лева) и те стояха там до идването на разследващия полицай.

След това по настояване на защитата в съдебната зала бе изслушан приятел на Крум Коджабашев, с когото се познават от ученическите години. Той заяви, че във въпросния ден (25 март) Коджабашев е бил притеснен поради факта, че майка му е била приета в болница. Той бързал да закупи резервни части за предстоящ ремонт на автомобила, след което да се прибере в Смолян, където живее. Уточни, че бащата на обвиняемия е бивш пътен полицай. Крум Коджабашев бил дисциплиниран и отговорен човек  и се раздавал за своите приятели, разказа свидетелят Василев.

В съдебната зала обаче не дойде редовно призованият Стоян Бахчеванов, който е другият полицай, станал обект на подкупа. Съдията му наложи глоба от 200 лева, която може да бъде отменена, ако униформеният служител представи уважителна причина за отсъствието си. Затова делото бе отложено за 10 декември от 13,30 часа.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Красимир Батаклиев, синът на Ангел Батаклиев беше задържат за подкуп на полицаи! Неговото дело ще го проследите ли?
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Природни стихии
Избори в Турция
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Евроизбори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: