Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Ева Майдел до Фейсбук: Системата ви за модериране на съдържание в България не работи добре
Автор: Екип Varna24.bg 16:47 / 26.05.2022Коментари (0)755
©
Българският евродепутат Ева Майдел (ГЕРБ/ЕНП) изпрати писмо до Фейсбук, в което призовава компанията да се ангажира с по-качествено модериране на съдържанието.

"Намираме се в информационна война. Постоянните атаки с дезинформация вредят на обществото, като подкопават доверието в демокрацията. Това намалява способността на институциите да реагират независимо и категорично на зловредно влияние от трети страни, тъй като обществото е достигнало ниво на недоверие и страх, които парализират властите. Затова отговорността на онлайн платформите, от които Фейсбук е с най-голямо влияние в обществото, е от изключителна важност за борбата с дезинформация и защитата на истината и свободата на изразяване“, това пише българският европдепутат Ева Майдел в писмо до Мета, собственик на Фейсбук.

Майдел споделя с американската компания примери за блокирани профили на утвърдени публични фигури като Николай Слатински и Огнян Минчев, които изразяват мнение срещу руската инвазия в Украйна, както и петиция, подписана от над 2000 българи и входирана в Комисията за петиции на Европейския парламент.

"Като политик, който работи за отговорносто развитие и внедряване на технологиите за подобряване на живота ни, намирам невъзможността на Фейсбук да модерира обективно и в интерес на истината съдържанието си на български за голям проблем.

По въпроса с предоставянето на военна помощ на Украйна, България станаха пленник на шумно малцинство, което с фалшиви новини и манипулации в социалните медии успя да забави и неутрализира голямото мнозинство в парламента за истинска помощ към защитаващата се от агресия Украйна. Така системата за модериране на съдържание на Фейсбук на практика обслужи интереса на агресора от Кремъл. Същевременно много уважавани и авторитетни гласове биват блокирани, защото са организирано масово докладвани от профили с различен интерес, отново съвпадащ с този на руското правителство.“ Това заяви Ева Майдел

Българският евродепутат ще организира срещи с високопоставени представители на Мета и Фейсбук, за да обсъди проблема и призове за намиране на решение.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Световна черна хроника
Първа лига сезон 2023/24
Катастрофи в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (417) 14%
Добре, но можеше и по-добре (392) 13%
Не се справи (574) 19%
Пълна трагедия (1609) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: