Евакуираха 22 деца след късо съединение в бойлер

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
16:32 / 15.11.2016
963
22 деца от предучилищната група на детска градина "Звънче" в Шумен са били евакуирани във вторник по обяд след късо съединение на бойлер в помощно помещение. Кабелите на уреда започнали да пушат и въпреки, че децата били далеч от помещението директорката Галина Благомилова предпочела да ги изведе в друга сграда.

Бойлерът е монтиран в помощно помещение за миене на съдове. Детската градина има четири сгради на три улици, в тази кухня нямало. От няколко дни бойлерът не греел вода и повикали техник от общината. Вчера техникът уж го оправил, но когато си тръгнал кабелите започнали да димят, задимило се и цялото помещение. Персоналът на детското заведение веднага дръпнал шалтера и извикали пожарната и полицията.

Буквално за 5 минути всички деца, които се намирали в друго помещение и не е имало непосредствена заплаха за здравето им били изведени в друг филиал на градината на другата страна на улицата. Веднага били уведомени родителите, а утре след дезифекция на помещенията групата щяла да се върне обратно. Техник вече бил отстранил проблема по бойлера.

Източник: Монитор

Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
НИМХ публикува официалната прогноза за празниците
Белла Дамянова, НМД: С последователност и приемственост държавата...
Делян Добрев разкри какво се е случвало на срещите между него, Ас...
Делян Добрев: Не знам какво значи "фишек на ДАНС" - хората твърдя...
Ексклузивно: Парламентът вкарва извънредна точка в програмата си ...
Бебе на три месеца се зарази с коклюш в Търновско


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).