Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Евродепутат: Македонци с български произход сеят омраза
Автор: Екип Varna24.bg 09:49 / 25.11.2019Коментари (0)994
©
Сред македонците, получили българско гражданство, има такива, които се нареждат в челните редици на тези, които сеят омраза срещу България. Това мнение изрази евродепутатът Андрей Ковачев (ЕНП/ГЕРБ).

В официалния си профил във фейсбук той призова институциите да вземат отношение към такива случаи. Ковачев разкри, че още през март е изпратил до българското Народно събрание и до Министерство на правосъдието с предложение да се оповестят публично лицата, които имат български паспорти и "които се ангажират в сеене на омраза спрямо България или в действия на партии и организации, насочени срещу българската история и национална идентичност". 

Ето какво пише Андрей Ковачев:

"В момента има над 150 000 граждани на Република Северна Македония, които имат българско гражданство или са в процедура на придобиване на такова. Това е станало на базата на доказване на български произход по възходяща линия - да са потомци на българи и на базата на декларация за българска идентичност. Всъщност, всички тези хора са декларирали, че се чувстват етнически българи и че техните родители и пра-родители също са етнически българи.

Сред тези наши сънародници има много бивши и настоящи политици, бивши премиери, бивши и настоящи министри, кметове, народни представители от предишни и настоящия парламенти (някои от които са гласували срещу Договора за приятелство с България!), членове на ръководството на двете големи партии, дипломати, бизнесмени, водещи журналисти, университетски преподаватели, техните семейства и много др. Далеч съм от илюзията, че всички тези хора са искрени в своята българска принадлежност. Някои от тях дори се нареждат в челните редици на тези които сеят омраза срещу България.

Колкото и да ми е странна тази шизофрения, тя е факт. Всичките обаче изпитват неистов страх от това да се разбере публично, че са взели български паспорти, като са се самодекларирали в официален формуляр и с подпис за българи. Това за мен е недопустимо! Призовавам българските институции да оповестят публично лица, които са придобили българско гражданство и които се ангажират в сеене на омраза спрямо България или в действия на партии и организации насочени срещу българската история и национална идентичност. Трябва да се сложи край на тази шизофрения!

Още през март месец тази година съм изпратил до българското Народно събрание и до Министерство на правосъдието подобно предложение! За съжаление без отговор!? Сега ще го подновя още по настоятелно!.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Матури 2023 г.
Лято 2024
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: