Евродепутати идват в България през април, за да разследват корупция и злоупотреби с публични средства

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:33 / 06.04.2022
671
Делегация на комисията на Европейския парламент по бюджетен контрол (CONT), заедно с представители на Европейската комисия и Европейската сметна палата, ще бъдат в България между 11 и 13 април.

Целта на посещението е проучване на фактите във връзка с обвиненията в корупция и злоупотреби с публични средства в България с потенциално отражение върху финансовите интереси на ЕС, съобщава Европарламентът.

Делегацията включва Томаш Здеховски (ЕНП, Чехия), Цветелина Пенкова (С&Д, България), София ин'т Велд (Renew, Нидерландия), Виола фон Крамон-Таубадел (Зелените/ЕСА, Германия), Йоахим Кус (ИД, Германия),Ришард Чарнецки (ЕКР, Полша) и Андрей Новаков (ЕНП, България) като придружаващ член. 

Работната програма на евродепуатите включва срещи с различни организации на гражданското общество, журналисти, както и с висши държавни и правителствени служители, които са пряко или косвено свързани с администрирането и управлението на европейските фондове в България, включително от Министерствата на финансите, на вътрешните работи и на земеделието, Прокуратурата, Народното събрание, Изпълнителната агенция, отговаряща за одита на средствата от ЕС, Сметната палата, ИСУН 2020, Националното сдружение на общините.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Лекар каза кои са най-рисковите групи за коклюша
Случаят "Пуделгейт": Марин Димитров иска да излезе на свобода
Не забравяйте чадърите, очакват ни валежи
НИМХ публикува официалната прогноза за празниците
Белла Дамянова, НМД: С последователност и приемственост държавата...
Делян Добрев разкри какво се е случвало на срещите между него, Ас...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).