Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Евродепутатите от БСП и ДПС подкрепиха резолюция на ЕП за насърчаване на миграцията
Автор: Екип Varna24.bg 11:48 / 10.11.2016Коментари (9)877
©
Евродепутатите от БСП и ДПС са единствените български евродепутати, които са подкрепили резолюция на Европейския парламент за насърчаване на миграцията. Става въпрос за мигранти от трети страни към Европа. Спорната резолюция е приета на заседанието на Европейския парламент в Страсбург с гласовете на Партията на Европейските социалисти и АЛДЕ - в първата членува БСП и неин председател е Сергей Станишев, а ДПС е член на АЛДЕ. Подробностите в следващия материал.

На 25 октомври Европейският парламент приема спорна резолюция за насърчаване на миграцията от трети страни към Европа. Документът е одобрен с 339 гласа "за", 333 - "против" и 25 - "въздържал се".

Резолюцията е подкрепена от Партията на европейските социалисти и Алианса на либералите и демократите в Европа. Европейската народна партия гласува "против". 

Как гласуват българските евродепутати? 

Резолюцията е подкрепена единствено от евродепутатите от БСП и ДПС. Против гласуват всички останали. Документът предвижда десетки мерки за насърчаване на миграцията от трети страни към Европа, които държавите - членки на Европейския съюз трябва да предприемат. 

Така например в точка 30 от резолюцията се казва, че цитирам "трябва да се избягва създаването на изолирани квартали за мигранти, като се насърчава тяхната интеграция и възможностите за оползотворяване на целия потенциал, свързан с обществения живот". 

В точка 51 пък се твърди, че миграцията е призната в световен мащаб като мощен инструмент за устойчиво развитие, тоест тя е полезна. 

С резолюцията се забранява още на държавите от Европейския съюз да налагат културни ограничения на мигрантите. Залагат се и сериозни бариери пред връщането им в родните им страни. Освен това има специална точка, в която се твърди, че страните от Евросъюза трябва да приемат икономически мигранти, дори и такива, които бягат от родните си държави по климатични причини. 

Освен това се призовава Европейският съюз да набележи действия, които правителствата на страните - членки да предприемат за увеличаване на потенциала на миграцията като цитирам "фактор за развитие". 

Потърсихме евродепутатите от БСП и ДПС, за да разберем защо са подкрепили резолюция за насърчаване на миграцията, след като в България от БСП ежедневно се обявяват против бежанците и обвиняват правителството, че не правело достатъчно, за да ги спре. 

Ето какво например каза Илияна Йотова по повод на бежанците: 

"Неслучайно говорят вече за третия път на миграцията именно тук на българо-турската граница, сухопътното трасе за вътре в Европа. За съжаление сегашното правителство не може да се справи с тази криза - само я задълбочава." 

Свързахме се с евродепутата от БСП Момчил Неков, който каза, че искал първо да прочете какво пише в резолюцията, която вече е подкрепил и тогава да коментира. 

Момчил Неков - евродепутат от ПЕС/БСП: 

"Искам да погледна самия доклад, за да ви дам точна и ясна информация." 

След като се запозна с резолюцията, ето какъв коментар направи пред телевизия "Европа" Момчил Неков, евродепутат от ПЕС/БСП: 

"Вижте смущаващи неща има навсякъде, въпросът е че самата тема е доста чувствителна за българите. Това е резолюция по самата тема с бежанската криза. Резолюцията на ЕП относно правата на човека и миграцията от трети държави, тя е по собствена инициатива." 

От БСП казаха, че не се запознати с документа, който са подкрепили техните евродепутати. Потърсихме и евродепутатите ни от ЕНП, за да разберем защо те са гласували против резолюцията. 

Емил Радев - евродепутат от ЕНП/ГЕРБ: 

"Виждаме за пореден път как в България представителите на социалистите и на ДПС говорят едни неща срещу миграцията, срещу миграционния поток, да не се дават повече права в страната ни, а в един момент в ЕП с техните гласове и гласуването им за тази резолюция, на практика се дават все повече и повече права и се иска да се допусне свободно движение на мигрантите, към която и държава да искат да се заселят. Това са неща които българското общество не би одобрило по никакъв начин." 

Не открихме нито един от евродепутатите от ДПС за коментар, тъй като не отговарят на мобилните си телефони.

Източник: ТВ "Европа"









Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
27г разни крадливи навлеци ни убеждават колко сме добре и не спират да се плюят едни други и да ни крадът.Продадоха държавата .До кога бе идиоти? До кога?
+5
 
 
В неделя гласувайте отново за Радев!Изглежда народа е слабоумен и не помни всеки път като дойде БСП и ДПС на власт как оставят държавата!
+5
 
 
Баси нещастниците, аман от народни предатели
+1
 
 
Извинявам се,че не е на Турски или Цигански .Миграцията е преместване на хора с цел смяна на местоживеенето. Миграциите могат да бъдат: Вътрешни - преместване на хора в границите на държавата, което в българския език е възприето да се нарича с общата дума миграция; Външни - преместване на хора извън общността им - държавата, континента. По отношение на трайността си миграциите биват: Временни - сезонни или с намерение за няколко години; Трайни (постоянни) - с намерение за продължителен период от време, понякога за цял живот. И временните и трайните миграции в редица случаи се оказват, че са станали трайни или се превръщат във временни. Миграционни процеси през 2006 г.: със синьо - положителни; с оранжево - отрицателни По отношение на формите на миграция, външните миграции биват: Емиграция - напускане на местоживеенето; Имиграция - пристигане на ново местоживеене; Реемиграция - завръщане след временна емиграция; Бежанство - емиграция, която става нерегламентирано, чрез бягство; Репатрация - насилствено връщане на емигранти, организирано от държавата от която емигрират на основа на споразумение с държавата, в която имигрират. Депортация - насилствено връщане на имигранти. Вътрешната миграция може да се осъществи и по обективни причини, каквато е: Евакуация - временно или постоянно преместване на големи групи хора за избягване на някаква опасност или рязко влошаване на условията за живот (пожар, наводнение, заметресение, вулканична дейност, производствени и екологични катастрофи, военни действия и др. И при вътрешната и при външната миграция е възможно насилствено: Изселване и преселване - преместване на отделни личности, малки или големи групи хора на основание на държавни решения или международни споразумения. Особено явление е вътрешната миграция, особено от селото към града или от малкия към големия град. Мобилността на хората в трудоспособна възраст е важен фактор от гледна точка на икономиката и спомага за намаляване на безработицата и подобряване на доходите като проблем на личността и семейството. От друга страна, вътрешната миграция може да причини обезлюдяване на цели региони или силно влошаване на икономическото им състояние.
+8
 
 
Само продажници могат да гласуват, без да знаят за какво всъщност са гласували! Да бъдат обесени!!!
+7
 
 
Не си правете илюзии! Изброените евродепутати са представители на Русия.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
Парламентарни избори 2024
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (413) 14%
Добре, но можеше и по-добре (387) 13%
Не се справи (568) 19%
Пълна трагедия (1596) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: