Евродепутатът Ангел Джамбазки задържан с оръжие на Летище София

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (3)
22:24 / 27.11.2018
1761
Ангел Джамбазки - засечен на Летище София с пистолет. Случката се разиграва на 19 ноември. Пред NOVA евродепутатът обяви, че притежава законно оръжие за самоотбрана, но забравил да го извади от багажа си и скенерът го е засякъл. На място пристига "Гранична полиция".

Проверката е доказала, че Джамбазки има всички разрешителни, но по протокол пистолетът остава на съхранение. Няколко дни по-късно, на връщане в София, оръжието му е било върнато.

"Притежавам разрешително за законно оръжие за самоотбрана. То стои в каса, когато имам основание го нося с мен. В случая в неделя бях в такъв район, където можеше да има провокации. Отидох на летището и без да се замисля пуснах сака на скенера и вече разбрах, че има проблем. Те следваха протокола. Представих документи и ден по-късно, когато се прибрах, го взех", обясни Джамбазки.

"Това е един банален случай, в който човек в командировка е забравил да извади законното си лично оръжие. Оставено е за съхранение, после си го е взел", коментира министърът на отбраната Красимир Каракачанов.

Виж коментарите (3)
Още новини от Национални новини:
Предстои голямото пътуване, а само да денонощие МВР спипа 14 вода...
Сандов: Време е за собствена парламентарна група на "Зелено движе...
ПП-ДБ има готовност да преговарят с ГЕРБ за общо управление, но п...
Българчета с пълен комплект медали на Международната олимпиада по...
Асен Агов: Евроатлантическите партии трябва да се съберат, защото...
Какво ще е работното време по празниците за "Кауфланд", "Лидл", "...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).