Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Евродепутатът Емил Радев дари книги на Регионалната библиотека във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 13:29 / 02.11.2015Коментари (0)773
©
Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев дари книги за фонда на Регионалната библиотека "Пенчо Славейков" във Варна. Дарението по повод Деня на народните будители включва книги на съвременни български автори като Стефан Цанев, Владимир Зарев и Георги Господинов, както и нови издания на книжния пазар, които ще провокират интереса на малките читатели на библиотеката.

"Денят на народните будители съвпадна с втория тур на местните избори, но независимо от хода на политическата надпревара трябва винаги да помним хората, благодарение на които българщината се е съхранила през вековете. Библиотеките не само пазят, а и популяризират книжовното наследство. В тях работят съвременните будители", категоричен бе евродепутатът и пожела в България да има повече образовани и четящи млади хора.

"Емил Радев прие лично мисията да бъде посланик на библиотеките и превърна в традиция своите дарения за обогатяване на библиотечния фонд", коментира Кристиана Димчева, завеждащ Центъра за справочно-библиографска информация и регионална история на библиотеката във Варна. Тя показа на евродепутата новата изложба, която са организирали по повод Деня на народните будители. Сред любопитните експонати бе и оригиналът на уникална покана от 1868 г. за благотворителност и съпричастие към българското училище.

"Ценя високо професионализма на екипа на Регионалната библиотека "Пенчо Славейков". Инициативността и креативността, които влагат в своята работа, трябва да се пренесат и в новата модерна сграда на библиотеката, която предстои да стане факт", изтъкна Радев.

Евродепутатът предложи още следващата година варненската библиотека да организира конкурс, в който да се изявят млади хора. "Поемам ангажимент да осигуря наградата за победителите - посещение в Европейския парламент в Брюксел - в сърцето на Обединена Европа", заяви Радев и допълни, че инициативата ще популяризира и библиотечната дейност във Варна.

Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП бе удостоен с грамота в знак на благодарност за дарението и съпричастието си към четенето. Той получи и афиш с будителите на Варна, изработен от деца, които се вълнуват от регионалната история.

"Покрай новите технологии не съм забравил книгите и с удоволствие чета в свободното си време. Радваме се, че 10-годишната ми дъщеря също чете много. Децата първо свикват с компютрите и таблетите, но започнат ли да четат, съм сигурен, че завинаги ще запазят любовта си към книгите", сподели Емил Радев.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Интегриран градски транспорт на Варна
Лоша инфраструктура във Варна
Природни стихии
България и Войната в Украйна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: