Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Европарламентът свали имунитета на Станишев
Автор: Екип Varna24.bg 15:29 / 11.03.2015Коментари (8)4893
© Impact Press Group
Днес в Страсбург Европейският парламент гласува свалянето на имунитета на българския евродепутат Сергей Станишев като част от ускорена процедура, която беше приложена по изрично негово настояване, изпратено до членовете на Комисията по правни въпроси на ЕП.

На заседание на правната комисия в понеделник, Станишев информира колегите си, че в два последователни мандата като народен представител се е отказвал доброволно от имунитета си, за да бъде даден ход на делото. Той припомни, че Прокуратурата е отправила към него предложение за извънсъдебно споразумение и за плащане на административна глоба. Станишев обаче е отказал, тъй като държи да изчисти името си и българският съд да се произнесе по абсурдните обвинения срещу него.

В коментар за взетото решение, той заяви: "Поисках ускорена процедура, защото смятам, че не е редно Европейският парламент да става терен за развихряне на нашенски политически страсти. Със сигурност по този начин не допринасяме за авторитета на страната ни пред европейските институции. В България е добре известно, че делото срещу мен е политическо".

Припомняме, че през 2009 година беше оказан силен политически натиск за стартиране на делото срещу тогавашния лидер на БСП Сергей Станишев. В изявление по това време министър-председателят Бойко Борисов заяви: "Прокурорите имат много работа - ако този път всички действащи лица, от създателите, до приносителите, през тези, при които е бил документът не си отидат по арестите и по затворите, нищо добро не очаква тази държава".

През 2009 г. беше създадена и специална парламентарна комисия, известна като "анти-Станишев".

"Водеща политическа теза тогава беше колко пагубен за България е бил Станишев и управлението на тройната коалиция, които са нанесли фатални щети на страната във финансово и социално отношение. Времето обаче поставя всичко на мястото си. Всеки мислещ българин може да си направи изводите. Ако през 2005 г. държавният дълг беше 30% от БВП, в края на моя мандат той падна на 13%. Бяха създадени 360 000 нови работни места, рязко нараснаха заплатите и пенсиите. Това са "щетите" от моето управление. Днес вече стана ясно, че четворната коалиция ще натовари българите с 16 млрд. лв. нов дълг и няма идея как да създаде нови работни места или да увеличи доходите" - заяви още той.

"Вярвам, че българският съд ще се произнесе справедливо по тези абсурдни обвинения", посочи в заключение Станишев.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
+3
 
 
Нищо няма да направи съдът... Родителите(високопоставени комунисти) на г-н Станишев и съдиите, както и повечето действащи лица са били на една маса, деляли и крали, сега ще си пазят задниците един на друг.
+6
 
 
Мястото на предателите на Отечеството не е в затвора, а два метра под земята.. колкото и гадно да звучи. За такива които от години съсипват държавата, такива които опропастиха живота на толкова българи и продължават да опропастяват на идните поколения решението е само.. смърт!
+5
 
 
Сега остава съдът да си свърши работата, Серго в затвора и тогава има надежда за бъдещето на България, защото мястото на предателите на Отечеството е в затвора!
+4
 
 
горкия, сега ще трябва да стане депутат в междугалактическия парламент...зор ей...
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Поскъпване на хранителните продукти
Борба за влияние в Близкия Изток
Влизането на България в Шенген
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (416) 14%
Добре, но можеше и по-добре (390) 13%
Не се справи (573) 19%
Пълна трагедия (1600) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: