Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Европейската комисия с препоръки към България за фискалната политика
Автор: Екип Varna24.bg 19:58 / 25.05.2022Коментари (1)485
©
Европейската комисия (ЕК) публикува предложение за препоръка на Съвета относно Националната програма за реформи - актуализация за 2022 г. и становище на Съвета относно Конвергентната програма (2022 - 2025 г.) на Република България, в рамките на т.нар. "Европейски семестър". Тази година Европейската комисия отправя по три препоръки на седем държави членки, сред които е и България. Останалите държави са с по четири или повече на брой препоръки, уточнява Министерство на финансите.

В доклада на ЕК българският План за възстановяване и устойчивост е оценен като амбициозен и покриващ досегашните препоръки на Съвета на ЕС. Затова се акцентира върху изпълнението на плана и се отправят минимални допълнителни препоръки - за намаляване зависимостта от внос на изкопаеми горива, ускоряване развитието на възобновяема енергия и диверсифициране на източниците за доставка на газ чрез увеличаване на междусистемните връзки със съседните държави.

В областта на фискалната политика Европейската комисия отправя еднаква препоръка към всички държави членки за предпазлива политика по националното финансиране на текущите разходи, свързани с мерки срещу инфлацията и войната в Украйна. За разлика от други държави, към които има препоръки в областта на данъчната и пенсионната реформа и фискална консолидация, за България не са посочени допълнителни действия. За Германия например има препоръки в областта на данъчната и пенсионна реформа. Франция има още по-детайлни препоръки по отношение на държавните разходи и консолидация, както и за пенсионна реформа.

ЕК оценява и прогнозата за фискалните параметри за дефицита и дълга на България за настоящата и следващата година. Препоръчва се фискалната политика да бъде насочена към постигане на разумни и предвидими средносрочни фискални позиции. Следва да се отбележи, че разходите по консолидираната фискална програма остават в изискуемия по закон лимит от 40% от БВП. Като се изключат временните разходи в отговор на пандемията, увеличените енергийни цени и предоставянето на подкрепа за бежанците от войната в Украйна, дефицитът за 2022 г. се очаква да бъде в рамките на 3-процентното ограничение.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Трябва да се изслушат внимателно препоръките на Европейската комисия към България за фискалната политика се направи точно обратното.Не ни мислят добро тези.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: