Европейската прокуратура извършва обиски в български курорт заради съмнения за измами

Автор: Неда Узунколева
Коментари (0)
16:08 / 28.03.2024
1357
Европейската прокуратура съобщи, че нейни представители в София извършват обиски в два хотела в български ски курорт по разследване за измама с помощи, предоставени покрай отминалата пандемия от COVID-19

През 2020 г. и 2021 г. разследваното дружество е получило 220 000 евро от Европейския социален фонд по три оперативни програми. Помощите бяха предназначени за обезщетения за служителите заради спирането на дейността при налагането на ограничения за движението на гражданите, се отбелязва в съобщението.

Има съмнения, че работодателят е поискал някои от служителите да върнат част от получените обезщетения и че от тяхно име са били подправени документи. По случая са били получени данни от ДАНС, а обиските тази сутрин са били извършени от служители на Главна дирекция "Национална полиция", се допълва в съобщението.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Оправдаха Тошко Тодоров-Машора, който бе заплашен от 224 години з...
Вижте симптомите на FLiRT - новият вариант на COVID-19
Радев: Засилваме връзките си с българската общност в Косово
Кола гори в района на голям магазин в Търново
Горанов каза защо не е включен в листите на ГЕРБ за изборите
Бойко Борисов в Стара Загора: Положих всички усилия да не отидем ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).