Евростат: Най-висок процент млади българи живеят в Сливен и Бургас

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
11:38 / 15.10.2014
473
Сред българските градове най-висок процент млади хора под 15-годишна възраст е отчетен в Сливен - 17,6% и в Бургас - 15%. Най-застаряващи български градове с население над 65-годишна възраст са Видин - 26% и Габрово - 25% от хората, живеещи там.

Това отчитат данни на Евростат относно демографската структура на градове и региони в ЕС, пише БТА.

Евростат отчита, че младите хора в ЕС под 15 години са около 16% от общото население на Евросъюза, а възрастните лица над 65 години са около 18% от живеещите в ЕС. Четири региона във Франция и по един в Ирландия, Испания и Великобритания са населени с най-млади европейци. Най-застаряващи са три региона в Испания и по един в Германия, Италия, Португалия и Гърция.

София е сред столиците в Евросъюза с най-нисък процент регистрирани за живеене чужденци. Регистрирани са около 13 000 чужденци. Най-нисък процент регистрирани чужденци живеят във Варшава, Вилнюс, Братислава, Будапеща и др.

Най-голям дял на чуждестранни граждани, живеещи в европейска столица, е регистриран в Люксембург, Брюксел, Рига, Виена, Дъблин, Талин и Лондон.


Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Зрелостници сигнализираха за проблеми и на втората задължителна м...
Гърмежи и валежи до часове
БНБ затяга критериите за отпускане на ипотечни кредити: Ето какви...
Отговорите на матурите по профилиращите предмети излязоха, вижте ...
Социалната комисия отказа да гласува увеличението на пенсиите с 1...
"Зелената сделка" и негативните последици върху нас, автомобилите...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).