Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Евтаназията остава забранена
Автор: Екип Varna24.bg 09:40 / 02.09.2011Коментари (21)4706
Доброволната евтаназия на хора остава забранена в България. След близо тричасови дебати депутатите отхвърлиха вчера на първо четене внесения законопроект на социалиста Любен Корнезов, който предвиждаше неизлечимо болни да могат да прекратяват живота си по собствено желание. 59 народни представители бяха против текстовете, а 29 се въздържаха.

"За" евтаназията гласуваха 13 депутати от различни парламентарни сили, като числото на нещастието се появи на таблото само час след като в разискванията парламентаристите вкараха и сатаната. Павел Шопов от "Атака" заподозря, че вместо Любен Корнезов от трибуната говорел дяволът, тъй като идеята за евтаназия била "богохулна, богоборческа и човеконенавистна". Той заклейми социалиста като атеист.

"Явно вие лично се познавате със Сатаната", предположи пък Корнезов и попита Шопов откъде са им контактите и заключи, че който го е страх от отвъдното, хич да не гласува. Извън теологичните въпроси народните представители влязоха в конфронтация и за смисъла на лекарската професия.

"Кой медик ще се съгласи да бъде палач и ще спи спокойно след това", попита синият Ваньо Шарков. От ГЕРБ, които също масово бяха против евтаназията, цитираха и Хипократовата клетва, която забранява прекъсването на живота на болния. Според Лъчезар Иванов от мнозинството с приемането на текстовете щяла да се загуби "бялата лястовица на надеждата". "Няма ли право човек да реши поне кога да си отиде от тази грешна земя", изпусна емоциите си пък Корнезов.

Източник: в. "Монитор"









Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Ядосайте някой милиционер и такава "ефтсаназия" ще ви направи, ефтина и безплатна дори...
0
 
 
Същия спор е като за смъртното наказание. Дори да има 0,000001 % вероятност този човек да оживее респективно да не е виновен, трябва да се даде шанс. Освен това в съвременния свят съществува търговия с органи, което не е за пренебрегване и май именно това лоби иска евтаназия. А и какво ще стане ако някой поиска евтаназия след като си научи диагнозата и после се окаже, че диагнозата е погрешна ? Болно общество сме явно, при този мерак за убиване.
0
 
 
Човек се различава от животното с правото си на избор.Правото как да живеем,къде да живеем,с кого...Когато смъртта наближава,а болката става все по-силна и мъчителна и вече и морфина не помага,човек трябва да има и право сам да избере смъртта-тази без болка пред агонията!
0
 
 
Аз съм "за". Онези ли глупаци ще ни казват докога ще живеем. За какви се мислят? За всемогъщи?
0
 
 
Човек има право да реши дали да сложи край на живот,изпълнен с непоносими страдания и лишен от достойнство-и никой няма право да решава вместо него.
0
 
 
ми така малко спират доброволното донорство, но в цяла европа евтаназията все още не е добре посрещана.
0
 
 
Е то човек немое си омре на спокойствие
0
 
 
Не мисля че е по хуманно да оставим човек да си отива в нечовешки мъки.
+1
 
 
На господата депутати ще им пожелая само някога да съжаляват, че не са приели закона. А "човеконенавистна" е ситуацията когато всички лекари са вдигнали ръце от теб, защото си отиваш, подхвърлят те като ненужна вещ и си измиват ръцете от теб, когато болките са толкова силни, лекарствата успокояващи до някаква степен болката са толкова непосилно скъпи за теб и близките ти, че роднините ти се поболяват от мъка и плачат всяка вечер месеци наред едно защото могат всеки момент да те загубят, друго защото не могат да ти помогнат с нищо и трето защото те стават емоционални трупове след толкова болки, сълзи и безсънни нощи. Защо не разрешиха на хора жвели един достоен живот да си отидат с достойнството си от него, а не да пълзят и да се гърчат от болка пред очите на близките си и децата си, да не могат да се обслужват сами, да се изпускат в гащите и изобщо да страдат от това което болестта им причинява на тях и на близките им. По-хуманно ли им се струва на депутатите един човек да се гърчи като червей, да се храни през тръбички, да изпива купища болкоуспокояващи и нищо да не му помага, и то само защото евентуално може да живее още 2-3 месеца в адски мъки? Кои са тези депутати, за да бъдат съдници и да решават за чуждата болка? Но има възмездие за всичко и такива като тях един ден ще разберат, че никой не знае що е болката на обречения човек докато не му дойде до главата.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юни 2022 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Бум на коклюш в България
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
Лоша инфраструктура във Варна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: