Фалстарт на делото срещу "Наглите"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
12:15 / 29.11.2010
972
Софийският градски съд не даде ход на дългоочакваното дело срещу бандата за отвличания "Наглите". Причина за това стана неявяването на адвоката на един от подсъдимите, както и късното предявяване на материалите на друг, съобщи БТА. Днешното заседание бе свикано точно година, след като бе освободена последната жертва на групата - 23-годишния Румен Гунински, син на известния правешки бизнесмен Румен Гунински. Началото на съдебния процес се забави заради пропуски в обвинителния акт, който беше върнат за корекции на прокуратурата в края на септември.

Близо 30 души бяха задържани по време на първите две акции, които получиха имената "Наглите" 1 и 2. Голяма част от заловените излязоха от ареста след часове. Според прокуратурата, ръководители на групата са Ивайло Eвтимов-Йожи и Прокопи Прокопиев-Културиста. Като техни съучастници са обвинени Даниел Димитров-Релето, Любомир Димитров-Гребеца, братята Радослав и Митко Лебешковски, Павел Петков, Кирил Кирилов и Светозар Славчев.

Сред жертвите на групата са още синът на ексминистъра на транспорта Вилхелм Краус - Михаил Краус, бившият президент на ФК "Литекс" Ангел Бончев и съпругата му Камелия, бизнесменът Киро Киров.

Бандата обаче е обвинена за общо 11 отвличания. На днешното съдебно заседание в залата присъстваха повечето от похитените - Мехмед Чакър, Михаил Краус, Джорджио Марков, Венислав Величков, Ангел Аврамов, Камелия Аврамова, Георги Георгиев, Васил Маникатов, който бе докаран от затвора в Бобов дол, където излежава присъда, Киро Киров, Борислав Атанасов, Румен Гунински и Борислав Динев, или техни представители. Очаква се, освен като свидетели, всички те да бъдат конституирани като граждански ищци, когато бъде даден ход на делото, съобщи "Фокус".

Поради големия брой на свидетелите - 122, съдът предложи на страните да бъдат заличени част от тях.

Делото бе отложено за 22 декември.


Виж коментарите (1)

Още по темата (7):
01.10.2020 Йожи от "Наглите" излиза предсрочно от затвора
29.11.2010 Започва делото срещу "Наглите"
16.01.2010 „Наглите" събрали 15 млн. лева от 13 отвличания
28.12.2009 Четирима полицаи са пазили гърба на "Наглите" в МВР
23.12.2009 “Наглите” готвели отвличане на бизнесменска дъщеря
22.12.2009 Задържаха четирима в провеждащата се операция "Наглите 2"
Още новини от Национални новини:
Велико Минков: Притеснявам се за сина си и другото дете, Габриела...
Калфин: В един весел хаос си вървим напред. Каквото мине - мине, ...
Средствата за държавните имоти зад граница недостигат, състояниет...
Сезонът е открит: Колко ще трябва да платим за килограм череши?
Проф. Иван Литвиненко: Има начин държавната детска болница да се ...
Земетресение разлюля една част на България


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).