Фандъкова иска уволнение на шофьора, отказал да помогне на инвалид

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:20 / 17.08.2016
1745
Кметът на София поиска уволнение за шофьора на автобус 72, който е отказал да свали специална рампа, за да може гражданин в инвалидна количка да се качи в автобуса, съобщи БНР. Шофьорът е посочил като причина ниската си заплата. Според Йорданка Фандъкова това е недопустимо. 

"Запознаха ме сутринта с този случай. Тази линия се обслужва от един от частните оператори, но въпреки това ЦГМ си има механизмите за санкции в такива случаи. Новият директор е запознат. Надявам се да предприеме максимално спешни мерки. 

Лично аз му препоръчах да поиска освобождаването на този шофьор, защото всички трябва да знаят, че това е недопустимо. Това е ангажимент за обслужването на гражданите. След като автобусът има такава възможност, от там нататък вече човешкият фактор трябва да изпълни тези задачи. 

Шофьорите трябва да бъдат контролирани и всеки, който си позволи подобно отношение, тежко да бъде санкциониран", заяви кметът на София. Детската площадка между блоковете 19, 20 и 21 в столичния квартал "Младост" няма да бъде застроявана". 

Това заяви кметът Йорданка Фандъкова. В понеделник заради протест на жителите на района бе поискана оставката на кмета на "Младост" д-р Цвета Авджиева. 

"Главният архитект на София ще проверява и други сигнали. Ще изпълня своят ангажимент към хората от блоковете 19,20 и 21 да намерим възможността да не се построи тази детска площадка, така че ще ви информирам своевременно. Също така главният архитект има задачата да разгледа и останалите случаи, за които има сигнали от граждани", посочи Фандъкова.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Румен Радев: Отварянето на България към Шенген по въздух и море, ...
"Кауфланд", "Лидл" и "Билла" с молба към Румен Радев
Майката на Пейо Пеев: Заподозрените в убийството на сина ни продъ...
Синоптикът Петър Янков: Всички големи градове имат този проблем
Доброслав Димитров, БАСКОМ: Не смятам, че електронното гласуване ...
Главчев предупреди за изборите: Вчера разбрах за едно предизвикат...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).