Фандъкова увери: Няма инфраструктурни проблеми на мястото на катастрофата в "Панчарево"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:09 / 07.09.2022
999
Доколкото съм информирана няма инфраструктурни проблеми в участъка с тежкия пътен инцидент в столичния район "Панчарево", коментира пред журналисти столичният кмет Йорданка Фандъкова, цитирана от БТА. Тя провери ремонта и реконструкцията на столичния булевард "Първа българска армия".

Фандъкова напомни, че както и при предходни пътни инциденти, е настояла за по-строг контрол на пътя и камери за скорост. Камерите за скорост се контролират, поставят се от КАТ "Пътна полиция". Още по време на предишното правителство изпратих писмо с настояване да има много по-строг контрол за скорост и употреба на алкохол и наркотици. Камерите вършат работа, трябва да има и повече екипи на "Пътна полиция" в София, настоя Фандъкова. Знам, че КАТ изпитват затруднения заради липса на екипи, но това не може така да продължава. Необходим е сериозен строг контрол с екипи и с камери за скорост, добави тя.

Фандъкова коментира и бедствието в Карлово. Тя благодари на спасителните екипи на Столична община, които са оказали помощ още в първите дни на бедствието за спасяването на хората. Изключително тежка е ситуацията – ние изпратихме камион с пакетирана храна и консерви. В контакт сме с кмета на Карлово. Моята задача за територията на Столичната община е да правим всичко необходимо за превенцията, но никой не е застрахован от подобни бедствия, каза столичният кмет.

По думите й всяка година Столична община почиства между 80 и 120 километра речни участъци. Подготвя се и заповедта за есенно-зимния сезон за превенция и защита от бедствия и аварии. Следят се нивата на язовирите - общински и държавни.

Виж коментарите (0)

Още по темата (9):
16.09.2022 18-годишният Александър, който пострада тежко при катастрофата край Панчарево, беше изписан
14.09.2022 Подобрява се състоянието на младежите, ранени в катастрофата край Панчарево
09.09.2022 Почина 16-годишното момиче, пострадало при катастрофата до Панчарево
09.09.2022 Няма опасност за живота на 18-годишното момче, което бе прието в много тежко състояние след катастрофата край Панчарево
08.09.2022 Причинилият катастрофата край Панчарево е карал пиян
08.09.2022 Мелето в Панчарево след любовен скандал
Още новини от Национални новини:
Делян Добрев: Не знам какво значи "фишек на ДАНС" - хората твърдя...
Ексклузивно: Парламентът вкарва извънредна точка в програмата си ...
Бебе на три месеца се зарази с коклюш в Търновско
Затворът край Дупница, в който няма да има решетки, ще приеме пър...
Цената на природния газ през май: КЕВР очаква понижение с около 5...
Увеличиха заплатите на тези служители


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).