Фермер държал двама младежи, оковани с вериги

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (12)
23:03 / 27.04.2022
949
Случай на съвременно робство в благоевградско село, където фермер е държал двама младежи, оковани с вериги, разследват органите на реда. Това съобщиха от Националната комисия за борба с трафика на хора.

Двамата мъже са на по 35 и 36 години, като единият е израснал по домове. Те били принудени да се грижат за кравите на поробителя си, като за труда им не получавали никакви пари с обяснението, че им купувал храна. Всъщност фермерът им хвърлял по една коричка хляб като на кучета, разказаха още от комисията. Случаят е от няколко месеца и все още се разследва.

От 2019 г. насам българите, станали жертви на трафик на хора с цел трудова експлоатация, са 220 души по данни на Върховната касационна прокуратура (ВКП). По-голямата част от пострадалите са мъже - общо 178 за посочения период. Те са пострадали от трафик както в чужбина, така и вътре в страната, съобщава "Телеграф".

От НКБТХ прогнозират, че с падането на ковид ограниченията, се очаква много нашенци да тръгнат на гурбет в чужбина. Съответно прогнозират и ръст на жертвите на трафик с цел трудова експлоатация. По думите на Димитрова най-често жертви стават ниско образовани хора, от най- бедните райони на страната. Често ги подлъгват познати с обещание за високи заплати и хубави условия. Договори обикновено няма, да не говорим за застраховки.

Виж коментарите (12)
Още новини от Национални новини:
Белла Дамянова, НМД: С последователност и приемственост държавата...
Делян Добрев разкри какво се е случвало на срещите между него, Ас...
Делян Добрев: Не знам какво значи "фишек на ДАНС" - хората твърдя...
Ексклузивно: Парламентът вкарва извънредна точка в програмата си ...
Бебе на три месеца се зарази с коклюш в Търновско
Затворът край Дупница, в който няма да има решетки, ще приеме пър...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).