Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
"Фирмата" готвела покушения срещу прокурори и разследващи полицаи
Автор: Екип Varna24.bg 15:31 / 18.02.2021Коментари (3)1077
©
Наказания от по 8 и 4 години "лишаване от свобода“ постанови Специализираният наказателен съд на И.Й. и П.С. за ръководене на организирана престъпна група за производство, държане и разпространение на наркотици в София, наречена "Фирмата“, както и за подготовка на убийството на двама прокурори и двама разследващи полицаи, информираха от държавното обвинение. 

Съдът постанови пет години "лишаване от свобода“ на подсъдимия по същото дело С.Г. затова, че подбудил ръководителите на групата да организират покушенията. Поръчката била възложена от С.Г. от затвора, където изтърпявал наказание за друго престъпление. 

На двама от подсъдимите по делото съдът наложи ефективни наказания от по 5 г. "лишаване от свобода“, а на други двама – по 4 г.

Десетима от подсъдимите за участие в престъпното сдружение признаха вината си преди приключване на съдебното следствие, постигнаха споразумения с прокуратурата и вече изтърпяват ефективни наказания от 2 до 4 г. затвор.

Събраните от прокуратурата доказателства сочат, че И.Й. и П.С. организирали престъпната група в началото на 2018 г. Целта била не само производство, държане и разпространение на наркотици на територията на София, но и установяване на монопол на наркоразпространението в града. За целта били налагани силови методи над конкуренти, дилъри и длъжници. Кой да бъде наказан или принуждаван, определяли ръководителите.

Групата разпространявала цялата гама от наркотични вещества, като най-често се снабдявала със стока на едро от нелегални търговци от Турция и Македония. Освен това, сама произвеждала амфетамин и марихуана в Костинброд с личното участие на ръководителя И.Й, имала и своя складова база във вила край града, съобщава Нова тв.

За кратко време участниците изградили мрежа от свои разпространители в различни квартали на столицата. Със заплахи и побои за тях били принуждавани да работят местни дилъри, в т.ч. и 13-14-годишни ученици. Групата разполагала с общ автомобилен парк, спазвала и строга конспиративност в контактите между участниците. За всеки наркотик било използвано кодово название: кокаинът бил наричан "лъвове“, хероинът – "кафе“, екстазито – "копчета“ или "бонбони“, марихуаната – "коприва“ или "долари“, амфетаминът – "алфа ромео“, "камък“ или "сиренце“ и пр.

Още в средата на 2018 г. престъпното сдружение постигнало рекорд в разпространението за ден – килограм марихуана, 10 000 таблетки екстази, почти килограм амфетамини.

Групата организирала разправа и с хората, които пречели за бързо развиващата им се незаконна дейност - прокурори и служители в МВР, които водели разследвания и участвали в съдебни заседания срещу участници в престъпното сдружение и техни близки.

През май 2018 г., по поръчение на С.Г., ръководителите на групата планирали покушенията на двама магистрати и двама полицаи. Това включвало осигуряването на оръжия и преки извършители, установяването на адреси и автомобили, обичайните им маршрути и навици. С подготовката се заели И.Й. и С.П. До изпълнение на планираните покушения не се стигнало поради разкриването и задържането на участниците на 27.06.2018 г.

Припомняме, че отново по поръчение на С.Г., през 2016 г. надзирател в Софийския затвор бе убит, дилър на наркотици бе тежко ранен с мачете, а маскирани пребиха началника на Клиниката по ортопедия в болница "Св. Анна" проф. Стефан Станчев. Вследствие на побоя докторът загуби едното си око. За тези си деяния С.Г. е подсъдим по друго дело на Специализирания наказателен съд.

Присъдите на Специализирания наказателен съд на 7 участници в ръководената от И.Й. и П.С. престъпната група не са окончателни и могат да бъдат обжалвани и протестирани пред Апелативния специализиран наказателен съд.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
По нашите "закони" след шест месеца половината ще поискат предсрочно освобождаване.Много филми гледат в нашите затвори,как се поръчва от там нали нямат телефони или някой от куките му "съдейства".
+1
 
 
Чакай да видим какво ще предложат.....
+1
 
 
Направо им дайте условни присъди и не ги мъчете повече.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Катастрофи в България
План за възстановяване и устойчивост на България
49-ото Народно събрание
Стрелба в Москва
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: