Фреш баровете стават все по - популярни у нас

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
17:41 / 20.08.2016
1014
Увеличава се популярността на така наречените фреш барове. В големите градове почти на всеки ъгъл вече има сергия, бар или заведение за сокове.

В тях се предлагат от стандартни цитрусови сокове, студено пресовани джусове, до смутита.

Прясно изцедените сокове съдържат разтворими фибри. Това са предимно пектини, те като поемат течност, набъбват и създават условия за добро функциониране на бактериалната флора в червата. Те са пребиотик - храната на полезните бактерии.

По-ефективно е студеното пресоване. При обработката на самия плод или зеленчук не се нагрява самата смес, прави много малко обороти в минута и така при изцеждането не се окислява сока, запазват се по-дълго неговите полезни свойства.

Ако сме изморени, изнервени или в стрес, сокът много помага - незабавно ще ни освежи, тонизира и възстанови. Ако пък търсим дългосрочна полза за стомашно-чревния тракт, трябва да пием смутита, които създават усещане за ситост и помагат при нередовен стомах. В смутито има повече неразтворими фибри, които по-бавно се усвояват.

Източник: bTV


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Песен на Българското училище "Иван Вазов" в Париж се цели в рекор...
Кондева за частната детска болница: Спрямо мен не е упражняван ни...
Кандидатите от ГЕРБ-СДС в Кочериново: За нас е важно всяко едно н...
Енергийният министър: Няма да има съществено поскъпване на тока
НИМХ с най-актуалната прогноза за следващите дни
Проф. д-р Костадин Ангелов: Сухиндол има неразкрит туристически п...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).