Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Футболна България скърби за Ферарио Спасов: Феро е епоха, почивай в мир, учителю!
Автор: Петя Кузева 13:40 / 12.11.2023Коментари (0)1177
© Facebook/ Витомир Вутов
Футболна България се сбогува с емблематичния треньор Ферарио Спасов. Бившият наставник на ЦСКА, Литекс, Ботев Пловдив и редица български клубове, загина в събота в тежък пътен инцидент край търновското село Шереметя, пометен от млад шофьор, карал с бясна скорост спортния си автомобил под проливния дъжд. 

Уважаваният специалист беше една от малкото спортни личности у нас, които се радваха на уважението и на своите, и на съперниците. Безспорен ерудит, спечелил сърцата на футболната общественост у нас, Феро, както го наричаха близките, бе признат авторитет в професията, радващ се на доверието на играчи, колеги треньори и футболни деятели. Достоен човек, добър треньор, учител. Така ще го помнят тези, които Спасов срещна и учи по пътя си. Съболезнованията валят едно след друго в социалната мрежа "Фейсбук".    

Легендата на ловешкия футбол и спорт, вратарят Витомир Вутов, написа: "Войната и безразсъдността по родните пътища прекъсна още един достоен живот. Отне ни един много добър човек и треньор. Почивай в мир, Феро!"

Треньорът на националния ни отбор по футбол до 21 години Александър Димитров също си взе сбогом с "един от най-добрите хора" на света: "Един от най-добрите хора на този свят, от който научих много. Почивай в мир, учителю!!!" 

Легендарният вратар Любомир Шейтанов публикува обща снимка с думите: "Сбогом приятелю. За мен беше чест че те познавах...!!" 

"Светъл път, винаги ще бъдеш в сърцата на хората от Ловеч, Феро!", сбогуваха се и от ФК Литекс Ловеч, отборът, с който като наставник Ферарио Спасов стана шампион на България през сезоните 97/98 и 98/99, а през 2001 г. спечели и Купата на България 

От ръководството на българския шампион Лудогорец изказаха съболезнования на семейството и близките на треньора: "До семейството, близките, приятелите и колегите на Ферарио Спасов в Дунав (Лом). С дълбоко прискърбие посрещаме новината за внезапната кончина на уважавания от нас скъп приятел Ферарио Спасов. Приемете нашите най-искрени съболезнования за огромната загуба. Отиде си един страхотен човек, които даде толкова много на родния футбол. Истински спортсмен и отличен треньор, Ферарио Спасов остави ярка следа с работата си в редица клубове. Поклон пред паметта му", написаха от Лудогорец.  

Бившият футболист Георги Какалов се поклони пред паметта на треньора си Ферарио Спасов с емоционалното: "Поклон, Тренер, страхотен човек беше, не заслужаваше да ни напуснеш така!!! Винаги ще помня едни твой думи, който ти не спираше да ми казваш, когато Литекс ме купи твърде млад едва на 14 години и половина, ти си човекът, който ми даде шанс да играя в мъжкия футбол. Едва ли някога ще се срещне такъв човек като теб, добър, ти правеше път на мравката, защо …?? Господ реши да те вземе толкова млад. Искам да имаме държава, искам да има наказуемост на такива като този който отне живота ти отне те от нас от семейството ти! Почивай в мир! Един ден, там горе, ще искам пак да работя с теб". 

Журналистът Милко Недялков го нарече епоха: "Феро е епоха в българския футбол. Радостите и разочарованията му са свързани с Ловеч. Светла ти памет, истински човек!" 

Колегата му Желю Станков също си взе последно сбогом с треньора: "Един от малкото треньори на Литекс и ЦСКА, които не казаха дума срещу Левски. Единственият футболен треньор, с когото съм си говорил и за рок музика и за риболов. И от малкото, които носеха на критика и на майтап. Почивай в мир, бат Феро!" 

Екипът на "Фокус" изказва своите най-искрени съболезнования към семейството и близките на Ферарио Спасов.



Още по темата: общо новини по темата: 22
15.01.2024 »
16.11.2023 »
14.11.2023 »
14.11.2023 »
14.11.2023 »
14.11.2023 »
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Стрелба по Роберт Фицо
Енергийна криза
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Мигрантски натиск към България
Убиха Мартин Божанов - Нотариуса в София
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: