ГДБОП разби "мръсна" група! Моряк дебне деца в Морската градина

Автор: Стоян Маджиров
Коментари (0)
12:14 / 02.08.2019
1187
Служители на специализираният отдел "Киберпрестъпност“ при  ГДБОП, под наблюдението на прокуратурата, пресякоха престъпната дейност на четирима мъже, извършвали онлайн сексуална експлоатация и кибертормоз на деца от страната.

Установено е, че за осъществяване на първоначалните си контакти с набелязаните жертви те са използвали основно Фейсбук, а след спечелване на доверието на невръстните, комуникация продължавала чрез чат приложения. След като успешно склонявали децата да споделят собственоръчно създадените от тях снимки и видеа, започвал процес на изнудване за създаване на други подобни материали и дори оказване на натиск за срещи на живо.

Задържаните български граждани практикували различни професии от области в страната: Бургас, София, Варна – един от тях работел на бензиностанция, друг бил служител на мобилен оператор, трети - моряк, а четвъртият е безработен.

В хода на процесуалните действия в едно от иззетите устройства на моряка, служителите на ГДБОП установили няколко папки с множество снимки на малки деца, играещи си в Морската градина в Бургас. Предстои установяване самоличността на заснетите деца.

За задържания столичанин сигналът до антимафиотите бил получен от партньорите им от агенцията за вътрешна сигурност на САЩ – Homeland Security Investigations. Касаело се за засечена кореспонденция в чат приложението "KIK“ по време на международно разследване с участието и на властите от Нова Зеландия.

От ГДБОП апелират за завишен родителски контрол по време на лятната ваканция.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Справедливост след тежки катастрофи: Ще има ли по-бързо правосъди...
Служебният министър на туризма каза ще има ли поскъпване на шезло...
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Василев отговори на Борисов: Нека да видим програмата му и ще гов...
Моторист е загинал при катастрофа в Лясковец
Служебният здравен министър: Имаме данни за епидемично разпростра...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).