ГДБОП удари поредния торент тракер

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (32)
16:29 / 23.11.2011
6772
Антимафиоти от сектор "Компютърни престъпления и интелектуална собственост" при ГДБОП проведоха операция за предотвратяване на незаконното използване на авторски произведения /музика, филми, софтуер и други/ без съгласието на правоносителите чрез поредния български торент тракер. Успешната реализация е резултат от проактивните действия на спецполицаите и тясното сътрудничество с Българската асоциация на музикалните продуценти /БАМП/.

В хода на спецакцията е локализиран частен адрес в столицата, от където е иззета компютърната система, поддържаща торент тракера. Чрез нея и хард диск, на който се е намирал сайта и резервни негови копия, потребителите на интернет имали възможност незаконно да ползват огромен брой защитени обекти на авторското право. По този начин в продължение на около три години е бил осигуряван неограничен достъп до касови филмови продукции - съвместни и изцяло родни. Същевременно са нанесени огромни щети на възстановяващата се филмова индустрия и българските творци.

Поредната успешна операция на ГДБОП е в изпълнение на Стратегията на МВР и плана за действие, приет от "Съвета за защита на интелектуалната собственост" към Министерството на културата на Република България за ограничаване на интелектуалното пиратство.

Виж коментарите (32)
Още новини от Национални новини:
Листите за парламентарните избори имат от всичко: Нови лица, добр...
Плевенчани останаха на тъмно след бедствието
Половин България е пазарувала онлайн в последните 6 месеца
Борисов: Петков казваше "Тагарев е нашето знаме", сега го няма в ...
Млад мъж от "Столипиново" учи за зъболекар, иска да си отвори каб...
Потоп удави плевенчани


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).