Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
ГЕРБ: Образованието остава стратегически и национален приоритет
Автор: Екип Varna24.bg 10:10 / 25.06.2021Коментари (0)968
©
Водачът на листата на ГЕРБ-СДС в 24 МИР Даниел Митов и кандидатите за народни представители Тома Биков, Евгения Алексиева, Георги Георгиев, Любомир Талев, Теодорина Тодорова и Милена Дамянова се срещнаха с учители и експерти в сферата на образованието от район "Възраждане“.

Като домакин на срещата, кметът на район "Възраждане“ Савина Савова представи присъстващите кандидати за народни представители.  Тя сподели, че в района се намират не само едни от най-желаните училища, но и училищата, които са с най-високи резултати, с най-висок успех в страната. 

"В последната година, по време на пандемията, учителите бяха истински герои и резултатите показаха, че са се справили със ситуацията. През последните години ГЕРБ  инвестира и промени българското образование и за нас то остава стратегически и национален приоритет.

Изпълнихме ангажимента за удвояване, дори за утрояване на възнагражденията на учителите. Това  направи професията учител да бъде желана. Заплатите на учителите вече са над средните за страната. През 2021г. стартовата учителска заплата е 1260 лв.“, каза Милена Дамянова и увери присъстващите, че "ГЕРБ ще продължи водената политика на увеличаваща се бюджетна подкрепа за сектора и инвестициите в образованието. Ще продължи дигитализацията на образованието и въвеждане на нови иновативни технологии, с които да отговори на новите поколения  - поколението "Z“  и поколението "Alpha“.

"Днес, ние сме тук да поговорим за политиката в сферата на образованието, да чуем вашето мнение и да получим Вашите поръчения. Като отговорни политици, ние трябва да получаваме и да изпълняваме поставените от хората задачи“, каза Даниел Митов и увери присъстващите, че като възпитаник на 18 СУ "Уилям Гладстон“, познава добре училищата в район "Възраждане“, които са сред най-големите по брой ученици, не само в София, но и в страната.

Учителите споделиха, че подкрепят политиката на ГЕРБ, защото благодарение на нея, учителската професия си е върнала авторитета и общественото признание и вече е станала привлекателна за младите хора.

Те изразиха удовлетворението си от увеличението на заплатите, а следващата стъпка е заплатите да се диференцират, според постиженията на всеки преподавател. Според учителите, моделът на делегирания бюджет е успешен, но трябва да се надгради. Да има механизми за допълнително финансиране, което е важно за съхраняване на училищата с по-малък брой ученици, за да се осигури качествено образование и съвременна материално-техническа база.

Надеждите на всички присъстващи са повече и качествени млади учители да работят в детските градини и училищата, да се създаде възможност работата на студентите в детските градини и училищата, където работят с наставници, да им се зачита за стаж, да се търсят нови механизми за интеграция, както и по-активно взаимодействие с висшите училища.

"С политиката си до момента ГЕРБ доказа, че изпълнява обещанията си и за нас образованието е основен приоритет. В София търсим решение на предизвикателствата, за нови детски градини, търсене на алтернативи и промяна на нормативната база“, каза Евгения Алексиева и допълни, че партията се ангажира да намери решение за финансирането на училищата с малък брой ученици, където делегирания бюджет не достига.

Учителите пожелаха успех на кандидатите за народни представители на ГЕРБ-СДС на предстоящите избори и казаха, че с нетърпение ще очакват следващата среща, защото разчитат на тях.



Още по темата: общо новини по темата: 3350
11.10.2022 »
14.07.2022 »
06.07.2022 »
25.05.2022 »
23.05.2022 »
05.05.2022 »
предишна страница [ 1/559 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Кабинетът "Денков - Габриел"
Лоша инфраструктура във Варна
Влизането на България в Шенген
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: