Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
ГЕРБ-СДС: Оставка, аматьори!
Автор: Екип Varna24.bg 11:48 / 01.04.2022Коментари (3)789
©
Декларация на ПГ на ГЕРБ - СДС, прочетена днес от парламентарната трибуна от председателя на групата Десислава Атанасова:

Уважаеми г-н председател,

Уважаеми народни представители,

Преди по-малко от 7 дни празнувахте 100 дни правителство. Преди по-малко от 24 часа Ваш млад колега от промяната дефинира тези 100 дни като "100 дни - 100 лъжи". И понеже днес е 1-ви април – Денят на лъжата, поздравяваме с празника българското правителство.

Колеги, от една година насам лъжата се превърна в норма. Начело на българското правителство застана човек, за който беше доказано, че е нарушавал Конституцията и е подписал декларация с невярно съдържание. Доказано от Конституционния съд на Република България! Оттогава насам всички се убеждават ежедневно, че имаме работа с отклонение, което, за да разберем, трябва да четем учебниците по психо-патология.

Кирил Петков започна да лъже още преди да влезе в политиката. Първо излъга президента Радев да му повярва. После наруши Конституцията и подписа декларация с невярно съдържание. После излъга 700 000 български граждани, че ще оправи живота им с магическа пръчка. И накрая излъга системните партии БСП и ДБ да подкрепят правителство, оглавявано точно от такъв персонаж.

Още от служебното правителство този човек лъже безподобно. Излъга за празните язовири – служебният министър Везиева го разобличи. Излъга за ББР, докато раздаваше пари на говорителката си Лена в размер на 37 мин. пенсии всеки месец. Излъга за ДКК, докато Ваня Караганева раздаде 1 млн. лв. за адвокатски хонорари. Излъга, че 8 млрд. се крадат, а само за 9 дни преди Нова година изчезнаха незнайно къде 9 млрд. Три пъти излъга за Плана за възстановяване – че е пратен, че е одобрен, че най-накрая ще се договори с ЕК. През последните дни излъга отново като замеси и председателя на ЕК с твърдението, че Урсула фон дер Лайен ще е в България следващите дни и Планът ще е финализиран. Вчера говорителя на Комисията го опроверга официално - няма дата, няма окончателен вариант, планът не е готов за подписване.

Излъга и замеси Европейската прокуратура по делото с ареста на Борисов, на което стана кошаревски свидетел. Излъга хората, че ще осигури прехраната на българския народ, а не знае цената на хляба. Излъга, че ще увеличава пенсиите, а през януари хиляди пенсионери бяха ощетени. Излъга, че тока, газа, парното няма да поскъпват, а днес се очаква нов ценови шок. Лъже за Македония, а се готви да отстъпи от националния интерес на държавата. Излъга, че е провел среща с президента на САЩ, а всички видяхме, че тя е протекла 8 секунди.

Лъжата, обаче, не е патент само на Кирил Петков. Лъжата, оказа се, е системно поведение на целия му така наречен "А-отбор". Първият нападател супервицето. За него бяхме предупредени от партньорите му, че е измамник и крадец на интелектуална собственост. Цитат! Той докато лъжеше българските бизнесмени, че ще въведе адекватни мерки за подпомагането им, ги нарече некадърници. Така постъпи и с българските строители, които месеци наред лъжеше, че ще получат изработеното и накрая им каза, че ако не искат да работят на обидно ниски цени, ще покани чужди такива. Междувременно излъга за данните за растежа, инфлацията и дълга, а параметрите на бюджета са истинска първоаприлска шега. Излъга музейните работници и им отне 12 - те млн. лв. от вече гласувания от НС бюджет, с което излъга и Вас.

Излъга и за горивата като замеси и МГЕРБ, на които издаде присъди от телевизионния трибунал. Гигантската му лъжа е за производството на батерии, което се превръща в запазена марка и негова фикс идея, изглежда защото има ангажимент към някого. И то с ясното съзнание, че ще наруши грубо европейските правила, че рискува финансови санкции за държавата и води цялото държавно управление към фаза на командно дишане, задвижвано от батерии с ограничен живот. Излъга и за горивата като замеси МГЕРБ и дори им издаде присъди от тв трибунал.

Вторият нападател на "А-отбора" - усмихнатото вице на доброто управление лъже как работи нещо и се справя с бежанците, а доброволците и общините са на ръба на силите и възможностите си.

Третият нападател тревожейки се за влиянието от несподеленото къпане върху природните ресурси лъже за плавния преход към зелена енергия и работата на мините в почивни дни. Междувременно въздухът е мръсен, багерите са по плажа, а бизнеса на зеления октопод продължава.

Четвъртия нападател не знае колко километра пътища е построил и вече сериозно се оплита в лъжи как ще ги плаща. А той е човекът, който трябваше да прави по една магистрала на година. Минимум. 5 моста на Дунав, 2 тунела под Шипка. Инхаусът процъфтява, а за сметка на това тол таксите се увеличават между 2 и 4 пъти.

Халфът на отбора не знае каква е цената на парното, защото плаща с дебитна карта, а той е човекът, който трябва да осигури отоплението на хората. Излъга, че по бюджета за 2022 г. са осигурени компенсации за бизнеса, болници, общини, социални институции и битовите потребители, след 01.04.2022г. Излъга, че новият председател на КЕВР отговаря на условията, посочени в Закона за енергетиката. Излъга, че се е справил с високите цени на електрическата енергия и природния газ. Излъга, че работи активно за довършването на интерконектора Гърция-България. Излъга, че не продават природен газ на свои фирми за 3 секунди през нощта. Излъга, че няма политическа чистка в енергетиката, докато в грубо нарушение на Закона за публичните предприятия смени Съвета на директорите на БЕХ и изпълнителния директор на Холдинга, Надзорния съвет на Булгартрансгаз, Съвета на директорите на Булгаргаз. Излъга че договаря по-ниски на азерския газ.

Друг от халфовете, който транспортира топката от точка А до точка Б, с гръмки заявки веднъж изпрати самолет до Скопие. Самолетът беше запълнен с представете си - 22 човека. За сметка на това обаче самолетът до родния му град не успя да излети. Няма и къде да се приземи. И затова бил виновен кмет от коалиционния му партньор. Излъга, че България ще получи двуетажни влакове, в БДЖ ще е чисто и ще сервират храна, а все още не е построил и метър релсов път.

Вратарят, момчето което боядисва вратите на читалищата, излъга културните дейци, че наближава златен век за изкуството, а проспа изчегъртването на 12 млн. лв. от гласуваните в бюджета за музеите. За сметка на това обаче ще изчегърта еднолично спечелил конкурс директор на културна институция.

Ветеранът на отбора - завърналия се джедай, докато лъжеше за изядени хора, за чували, за подслушвания, за пачки, за кюлчета, за къщи, за списъци, за избори, изпусна престъпността, но затова пък придоби 22 имота. 22 имота! Днес неговите подчинени излизат на протест, за да го уведомят, че вече не го признават за министър, защото ги излъга, че ще им увеличи заплатите. Този провален човек се опита да се откупи с един незаконен арест, при който извърши 10 закононарушения, които се наказват по 8 члена на Наказателния кодекс. Излъга, че може да арестува. Не може! Той и това не може!

Колеги, сега сериозно. Вчера посолството на САЩ в официално обръщение се разграничи от думите на вицепремиера на Република България и министър на финансите Асен Василев. Разбирате ли какво стана или не разбирате? Посолството на Съединените американски щати каза, че министър Асен Василев е разпространил неверни твърдения за участие на правителствени служители на САЩ в посредничество за сделка на българското правителство със съмнителни бизнесмени. Посолството на САЩ се разграничава от тези твърдения. Това вече не е шега. Това е трагедия.

Кой още искате да Ви каже и по какъв начин да Ви каже, че начело на българското правителство стоят хора без чувство за отговорност, без достойнство, без морал и без капка съвест. Начело на българското правителство мнозинството в тази зала постави една шепа авантюристи, които взеха властта с лъжи, удържат я с лъжи и се провалят, затиснати от камарата лъжи, които изрекоха през последната 1 година. Наши партньори в Европейския съюз и НАТО казват много ясно, че с тях и с тяхното доверие се злоупотребява. Такъв удар срещу външнополитическия авторитет на България и срещу нашия народ не е нанасян в цялата позната българска история. Колеги от БСП и от ДБ, знаем, че се срамувате от тези мошеници. Не страшно да признаете, че сте се заблудили.

Не е срамно да кажете, че съжалявате, че сте подкрепили една шайка, която е обещавала това, което сте искали да чуете, но която се е оказало, че никога не е имала намерение да спазва обещания, защото за тях думи като чест и достойнство не означават нищо. Очаквам г-жа Корнелия Нинова да прояви достойнство и да напусне това правителство, заедно с нейните министри. Очаквам г-н Христо Иванов и г-н Атанас Атанасов да изтеглят министрите на ДБ от правителството. Госпожо Нинова, господа Иванов и Атанасов, тази игра приключи. Казаха ви го много ясно, а вие сте отговорни политици и разбирате от половин дума. Това правителство е свършено.

Колкото до ГЕРБ, ние се гордеем, че не се пречупихме, не се прегънахме, не отстъпихме и ви показвахме всеки ден, колко опасно е това, което се случа със страната. Не очакваме да ни го признаете. Не очакваме да се извините на нас и на нашите избиратели за обидите, които ни нанесохте. Очакваме да се извините на Вашите избиратели за това, че се съгласихте да участвате в един заговор срещу държавността и че допуснахте лъжци да си разиграват конете като побеснели в продължение на една година. Отново казвам – играта свърши. Напускайте правителството и запазете достойнството на България. Защото достойнството е нещо, което не се купува с пари и с постове. Достойнството е нещото, което прави една държава държава. Запазете достойнството на страната си и приключете тази трагедия, колкото се може по-скоро.

Оставка, аматьори!








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Много, много, много искам да кажа, че всичко написано е лъжа, но за съжаление не мога.
0
 
 
Не,че и ГЕРБ,са читави,ама а кажете ми една лъжа от всичките тези твърдения!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бюджет 2024
Интегриран градски транспорт на Варна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (413) 14%
Добре, но можеше и по-добре (387) 13%
Не се справи (568) 19%
Пълна трагедия (1595) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: