Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
ГЕРБ и БСП: Подкрепяме референдума на Слави и ще го пуснем!
Автор: Екип Varna24.bg 13:28 / 09.11.2016Коментари (29)1457
© btv
ГЕРБ и БСП обявиха подкрепа за резултатите от референдума на Слави. Така независимо дали е под или над бариерата за задължителност, парламентът се готви да приеме решенията от него - въвеждане на мажоритарен избор за депутати и намаляване на партийната субсидия.

"Обсъждаме варианта референдумът да бъде подкрепен. Той е подкрепен от три и половина милиона души. Мажоритарният елемент е хубаво нещо", каза шефът на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов.

Той припомни, че при едни от последните промени в Изборния кодекс от ГЕРБ са предлагали смесена избирателна система - мажоритарна и пропорционална. От БСП обаче били против.

"Оттук-нататък трябва да се съобразяваме с тази форма на пряко допитване", каза още Цветанов.

Той обясни, че все още няма политическо решение за подкрепа на референдума, но това са общите настроения в ГЕРБ. Цветанов каза, че партията им ще подкрепи и намаляване на държавната субсидия, но след анализ.

Лидерката на БСП Корнелия Нинова обяви, че партията й ще внесе предложения по трите въпроса за промени в Изборния кодекс. Тя също обясни, че БСП отдавна иска мажоритарен избор.

"Първата промяна за мажоритарен избор беше на БСП и то преди години", каза шефката на социалистите.

Нинова каза, че субсидиите на партиите трябва да се намалят. 

"Ще бъдем конкретни за това колко трябва да бъдат в предложенията си", каза още червената лидерка.

"Какъвто и да е рискът за партиите, в момента е важен вотът на хората. Или ги чуваме, или следващият им сигнал ще е фатален", каза тя.



Източник: dnes.bg



Още по темата: общо новини по темата: 233
29.07.2017 »
18.02.2017 »
25.01.2017 »
23.01.2017 »
19.01.2017 »
19.01.2017 »
предишна страница [ 1/39 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Проблема им със Слави е че той иска да въвежда промени, които ги има в Англия, Сащ, Швейцария и др. Да не забравяме, че има хора на които работата им зависи от определена партия.
+1
 
 
САМО ДЕТО СЛАВИ НЕ ГО ИНТЕРЕСУВА НАРОДА,А ЛАМТИ ЗА ВЛАСТ И ПАРИ.
0
 
 
Бойко сега упрекваше Слави за референдума и за концерта пред Орлов мост.Тоя ту казва едно ту казва друго...Как да му вярва човек?той сами не знае какво дрънка
0
 
 
За партиите е много важно да представят нещата сякаш те задават дневния ред. Самата мисъл, че референдумите могат да зачестят, а темите да стават все по-актуални и прецизирани, ги изпълва с основателен страх. Да, около въпросите в този референдум има спорни моменти, но общество, в което "референдум" е табу или мръсна дума, не може да бъде демократично. Преди да има промени в "номенклатурната Конституция" обаче, няма да може да има важни въпроси в референдумите за съдебната система, службите за сигурност и други. Необходимо е и ВНС, което също е табу и мръсна дума за авторите на Конституцията и слугите им от КС.
0
 
 
Саше, предлагам тогава допитване, дали депутатите да взимат по 12 лв. от теб и семейството ти за реален глас. Ще стоите без заплати и пенсии, докато пукнете. Тази точка от моя референдум харесва ли ти?
0
 
 
Само за протокола да отбележа, че точно тези две партии, категорично бяха спуснали до кметовете и съмишлениците си да направят всичко възможно, да НЕ се гласува за референдума. Сега нямат какво друго да направят или да кажат. Съвместно и без да си пречат успяха да докарат гласовете малко под минимума и когато някой ден се стигне до обсъждане в парламента - ще приемат мажоритарното избиране, ще намалят субсидията за партиите с 1 лев и няма да намалят броя на депутатите. За съжаление в неделя ще трябва да гласувам, колкото и да ми се иска да хвана полет до Марс... поне.
+1
 
 
Ами ако не си сменим селския манталитет,то никой няма да ни оправи.Ако се вдигне народа ще помете Народното събрание.Крайно време е да разберете,че ние сме държавата.Вече и овцете се обиждат,че се сравняваме с тях...
+1
 
 
Абе, ареееее... С тъпите ви коментари, заклевам се! Същите като вас, аконе сте били и вие, ни докарахте Симеон, преди години, 'щото щял да ни "оправи". Така доведохте и Костов. Сега искате да вкарате в политиката един шоумен, от някакво учиндолско подобие на село, който продаваше мартеници в подлез и чиито нива на образованост и грамотност са силно съмнителни, само защото, видите ли, той, поне, правел нещо.... Проекти, сценарии, п**ки - майни. Вие с тъпите ви референдуми и чалга концерти в центъра на София сте виновни за лошите работи и ви желая да го духате сух :D
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Газови доставки
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: