Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
ГЕРБ и "Възраждане": Имаме много сходни възгледи в сектор "Енергетика"
Автор: Екип Varna24.bg 13:41 / 16.11.2022Коментари (0)682
©
"Нашият екип е създаден от хора със сериозна експертиза. Защото при дебатите за бюджета се очаква популизмът да вземе връх", каза в началото на срещата между ГЕРБ и "Възраждане“ Десислава Атанасова, председател на ПГ на ГЕРБ, предаде репортер на Агенция "Фокус“.

"Възраждане" си признаха, че не разполагат с такива професионалисти и експерти като ГЕРБ. И каза, че бюджетът трябва да се гледа извън теснопартийните интереси.

"В сектор "Енергетика" имаме много сходни възгледи. Както и да го маскират с намаляване на мощности от ПП, това си е 40% затваряне на въглищните централи у нас. И това се прави в момента, когато в Европа се прави въглищен ренесанс, за да не остане континентът без електроенергия. И ПП го правят срещу батерии, от които нямаме нужда. Това даже не е кон за кокошка, ами престъпление. Надявам се компетентните органи да се самосезират", каза Делян Добрев.

"Възраждане" се съгласиха с ГЕРБ.

Двете партии коментираха и плана за възстановяване и устойчивост. "Българското общество не спечели нищо от дерогацията, която въведе ПП. От евтиния руския петрол печалба имат само вносителите. Ние сме внесли законопроект да бъдат обложени свръх приходите и да се даде компенсация на българските потребители", поясни Делян Добрев.

Деница Сачева уточни, че ГЕРБ подкрепя минимална работна заплата по различни сектори. Тя можело да се увеличи с малка стъпка през следващата година, но след преговори. "Ние призоваваме преди да се правят каквито й да е експерименти с пенсионното осигуряване, да има сериозен обществен дебат и съответно дебат професионален и експертен и надпартиен политически консенсус за това как да продължи пенсионният модел у нас.“

"Да седнем и да видим как да разположим политиките и приоритетите в рамките на един 3-годишен период, които да изпълнява редовното правителство", предложи Кирил Ананаиев.

"Ще инициирам до края на тази седмица да внесем видовете процедури за попълването на парламентарните квоти. Подкрепяме изработването на нов Наказателен кодекс. От 1968 г. се прилага той, това са твърде остарели текстове. Не на последно място е борбата с пандемията на пияни и дрогирани шофьори", съобщи предложенията на ГЕРБ в сектор "Право" Десислава Атанасова. ГЕРБ е готов със законодателни предложения и настоява дебатът да започне в рамките на този парламент.

"Не можем да допуснем раздаване на пари за помощи и плащания без политика. Българското общество обеднява", каза Петър Петров от "Възраждане". Той предложи да има здравен скрийнинг още в ранна детска възраст и призна, че по негово време това не се е правело и така не е било установено, че той има мързеливо око. И цял живот не вижда с едното си око. "Ние внесохме промени в НК за драстично увеличаване на наказание на пияни и дрогирани шофьори, без книжка и шофиращи с превишена скорост", поясни Петров.

Десислава Атанасова обобощи, че срещата е била конструктивна и добронамерена.



Още по темата: общо новини по темата: 802
25.03.2024 »
22.03.2024 »
22.02.2024 »
01.02.2024 »
05.01.2024 »
03.01.2024 »
предишна страница [ 1/134 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Газови доставки
Природни стихии
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: