ГЕРБ иска комисия да разкрие собствениците на ВЕИ-тата

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (5)
16:33 / 21.06.2015
1300
Извънредна пресконференция за цените на тока, дадоха от ГЕРБ, като тя е повече отговор на пресконференцията на БСП, както заяви депутатът Делян Добрев.

"Това е отговор на несвързаните приказки от Михаил Миков, защото той заяви, че членовете на ГЕРБ и РБ са взели това решение. Няма как да са те, защото са само четирима, а г-н Миков явно е пропуснал, че членовете на КЕВР са 9 и всички те са гласували единодушно за въпросното решение", каза Добрев.

Според него думите на Миков са опит да се заблуди обществото с идеята да се избяга от политическа отговорност. "Никой няма блокираща квота. ГЕРБ, РБ и ПФ имат по двама члена, БСП, ДПС и БДЦ по 1", обясни депутатът.

"Ситуацията в момента се дължи на тяхното (БСП - б. р.) нескопосано управление. Опитахме с консенсус да решаваме проблеми, но днес на пресконференцията на БСП те отново напомниха за американските централи и ВЕИ-тата. Да припомня, че тези централи нямаше да ги има, ако правителството на Станишев с министър на енергетиката Румен Овчаров не бяха подписали т. нар. особени залози, заради които американските централи са в привилегировано отношение. Както се направи комисия за КТБ, сега ще предложим за ВЕИ сектора да се направи комисия, за да се види кои са собствениците, кои са приели този закон 2007 г., а после се облагодетелствали от него и кои промениха срока на преференциалните цени от 20 на 25 години през 2008 г.", каза Добрев.

"За последен път ги приканваме да участват в решаването на проблемите, а не да гледат назад и да сочат, защото сочат сами себе си. По отношение на ВЕИ сектори, това правителство е първото, което да установи реалните разходи и дали има нерегламентирана държавна помощ", допълни депутатът от ГЕРБ.


Виж коментарите (5)
Още новини от Национални новини:
Премиерът Главчев даде казуса с "Мама и Аз" на службите
Германско икономическо издание: Готова ли е България за еврото? "...
Затварят част от магистрала "Тракия" за 2 седмици, вижте къде
ПП-ДБ се регистрираха за изборите 2 в 1, Никола Минчев коментира:...
ПП-ДБ определи водачите на листите за парламентарния вот и кандид...
Светослав Бенчев: От 1 март 2025 г. няма да има бензин на територ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).